8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Florin Piper-Savu, deputat PSD Teleorman: „Prelungirea vacanței de Paște la aproape o lună va conduce la o nouă ruptură în procesul educațional al elevilor”

Sănătate

În timp ce secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan atrage atenția că, în lipsa testării în școli, se poate ajunge la situații dramatice, ministrul Educației constată că „ceva nu merge” cu testarea din școli.

Și pentru că ”ceva nu merge” ministrul Educaţiei a găsit soluția : o vacanţă de primăvară prelungită, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox motivând că astfel se reduce mobilitatea în perioada lunii aprilie.
A contat în decizia ministrului Educației faptul că prelungirea vacanţei de Paşte la aproape o lună va conduce la apariţia unei noi rupturi în procesul educaţional, și așa destul de afectat, şi în ritmul de învăţare al fiecărui elev, fapt cu consecinţe dezastruoase asupra rezultatelor de la examenele naţionale ?
Până la redeschiderea școlilor, nici Ministerul Educației, nici Ministerul Sănătății nu a întreprins nicio măsură concretă pentru organizarea testării în școli și pentru informarea părinților, elevilor și profesorilor, în această privință.

Ceea ce organizase fostul primar general Gabriela Firea la nivelul Capitalei, ar fi trebuit multiplicat la nivel național, iar astăzi am fi avut mult mai multe teste pe zi realizate și implicit mai multe cazuri pozitive izolate.
Acum cei care au contestat din motive electorale și politice acele măsuri au ajuns să se plângă neputincioși că nu se testează suficient de mult.

Florin Piper-Savu, deputat PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole