14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice: Indicele prețurilor de consum

Sănătate

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman informează că plătitorii de impozit pe profit, cu unele excepții, pot opta pentru sistemul de declarare și plată a impozitului pe profit, cu plăți anticipate efectuate trimestrial.
Astfel, acești contribuabili determină plățile anticipate trimestriale în sumă de o pătrime (1/4) din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele prețurilor de consum (nu calculează pe real conform datelor din contabilitate), regularizarea impozitului pe profit urmând a se face prin depunerea declarației anuale (D101) până la data de 25 martie a anului următor.
Pentru anul fiscal 2021, indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual este 102,4%.
Baza legală o reprezintă Ordinul ministrului finanțelor nr. 267 din 2 martie 2021 privind indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual (Monitorul Oficial nr. 258 din 15 martie 2021).

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole