11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Guvernul Talmeș – Balmeș!

Sănătate

Pentru Coaliția PNL-USR/PLUS-UDMR menținerea lui Voiculescu în funcție este mai importantă decât o țară întreagă.
Din cauza conflictelor sale cu Ministerul Educației o generație întreagă de elevi își compromite șansele la educație. Este revoltător că ministru invocă faptul că testele rapide non-invazive nu sunt incluse în protocolul INSP, deși el este primul care ar putea să dispună modificarea acestui protocol.
Mai mult, ministrul minte când spune că protocolul INSP nu include testele din salivă. În anexa 1 a protocolului invocat de ministrul Voiculescu se spune clar că recoltarea din salivă este una din „recomandările privind prelevarea probelor la pacienții simptomatici, precum și la contacții asimptomatici” (se vedea Tabelul I din Anexa 1 a metodologiei – p. 16 https://www.dsptimis.ro/data_files/content/prima-pagina/files/metodologie-2021-02-24.pdf ).

Din nou, din cauza conflictelor dintre Voiculescu și alți membri ai guvernului, se irosește timpul prețios în care s-ar putea organiza temeinic testarea în școli cu teste anti-gen la fel cum procedează alte state încă de la începutul anului. La fel, în luna ianuarie, în loc să se ocupe de organizarea testării în școli, ministrul Sănătății se certa în Coaliție opunându-se redeschiderii școlilor.
Prin tot ceea ce face ministrul Voiculescu arată că nu are ce căuta în acea funcție, cu atât mai puțin acum în contextul actualei pandemii.

Danut Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole