14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Incendiu la o locuință din Poeni

Sănătate

In jurul orei 13.15, pompierii militari din cadrul Detașamentului Videle au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Cătunu, comuna Poeni.

Ajunși la fața locului cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul unei bucătării și la tavanul din lemn al locuinței, pe o suprafață de cca. 30 mp, cu posibilitatea distrugerii întregului imobil.

Până la sosirea salvatorilor, proprietara locuinței, o femeie de cca. 89 de ani, cu probleme locomotorii, a fost evacuată de către vecini, prezentând un atac de panică, iar fiica acesteia, de 62 de ani, în încercarea de a stinge incendiul, a suferit arsuri de gradul I la nivelul feței.

Ambele persoane au fost preluate de către echipajul SMURD care le-a acordat primul ajutor calificat, ele refuzând apoi transportarea la spital.

Pompierii au stins incendiul în mai puțin de o oră, în limitele găsite, fiind salvată cea mai mare parte a casei de locuit și anexele gospodărești. Cauza probabilă a acestui eveniment a fost o butelie montată necorespunzător, ce prezenta scăpări de gaze, acestea aprinzându-se la încercarea proprietarei de a face mâncare.

Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, recomandăm cetățenilor următoarele măsuri de prevenire:

✅ buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de aparatul de gătit, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;

✅ nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie facută doar cu emulsie de apă cu săpun;

✅ buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;

✅ în cazul în care simțiți miros de gaz metan în casă, trebuie neapărat să știți cum să reacționați, astfel încât să nu provocați o explozie care v-ar putea pune viața în pericol, și anume:

1) aerisiți imediat locuința, prin deschiderea geamurilor și a ușilor;
2) nu folosiți aparatura electronică și electrocasnică;
3) nu utilizați curentul electric, nici măcar pentru iluminarea locuinței;
4) nu verificați problema mirosului de gaz cu ajutorul focului.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole