17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Colonelul Ion Brîncoveanu ales președinte al ANCMRR

Sănătate

În conformitate cu prevederile art.36, din Statutul A.N.C.M.R.R. din MApN (ediția 2019), în data de 15.04.2021, la sediul Filialei Teleorman a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ,,General David Praporgescu”, s-a desfășurat Adunarea Generală Ordinară.
Ședința s-a desfășurat – cu respectarea prevederilor legale în vigoare privind restricțiile impuse, cu participarea, în sală, a unui număr limitat de persoane, membri ai Biroului permanent – în sistem on line (wattsap și messenger) cu participarea tuturor membrilor filialei, cu drept de vot.

  ORDINEA DE ZI, a cuprins:
  1. Raport de activitate al Biroului Permanent;
  2. Raportul cenzorului;
  3. Aprobarea și votarea documentelor A.G.;
  4. Anunțarea și votarea cadidaturii la funcția de președinte al filialei;
  5. Anunțarea și votarea Biroului permanent și a Comitetului;
  6. Discuții și propuneri.
  7. Redactarea și Aprobarea Hotărâriii A.G. În urma votului exprimat, Lt.col.(r.) Ioan BRÎNCOVEANU a fost ales în funcția de Președinte al asociației noastre, pentru o perioadă de patru ani.
    Biroul permanent, a fost ales, în următoarea componență:
    -Președinte Filială: Lt.col.(r) Brîncoveanu Ioan
    -Primvicepreședinte: Col.(r) Șatalan Lucrețiu
    -Vicepreședinte: Col.(r) Nicolae Marin
    -Vicepreședinte: Președintele Subfilialei Tr. Măgurele – Lt.col.(r) Spătăreanu Gheorghe
    -Vicepreședinte: Președintele Subfilialei Roșiorii de Vede – Lt.col.(r) Neciu-Mîrlă Nicolae
    -Secretar general: Col.(r) Popa Marian
    -Cenzor: Col.(r) Costea Tudor
    -Casier: Plt.adj.șef(r) Furnigă Mariana
    -Consilier în relația cu publicațiile ANCMRR: Lt.col.(r) Oprea Cornel
    -Consilier cu probleme sociale: Cdor. (rtg.) Ștefan Marin
    -Consilier sport și cultură: Mr.(r) Rădulescu Nicușor
    -Consilier de imagine și relația cu mass-media (Purtător de cuvânt): Col.(r) Orodel Emilian
    -Consilier cu probleme logistice: Col.(r) Gheorghe Nicușor
    -Consilier cu probleme legislative și juridice: Col.(r) Bănică Tudor
    -Consilier cu probleme administrative: Lt.col.(r) Stanciu Gabriel. Deasemenea, a fost votat și Comitetul filialei, compus din membrii Biroului permanent, menționați anterior, la care se adaugă următorii camarazi:
    -Gl.bg.(rtg.) Căzănaru Gheorghe
    -Col.(r) Guran Titus
    -Mr.(r) Neșu Pavel
    -Mr.(r) Miloș Jenică
    -Mr.(r) Coste Viorel SINTEZĂ din Raportul de activitate:
    Biroul permanent a promovat şi implementat în activitatea practică toate propunerile valoroase din partea membrilor şi este un prilej minunat, să adresăm mulţumiri tuturor membrilor filialei care s-au implicat cu răspundere în acţiunea de îmbunătăţire, a organizării şi funcţionării filialei, de conlucrare cu instituţiile locale: prefectură şi primării, precum şi cu structuri ale societăţii civile.
    Reamintim că, perioada parcursă de la Adunarea Generală precedentă a fost cu totul specială: armata a fost supusă, unui linşaj mediatic din partea unor politicieni şi jurnalişti angajaţi politic, unor partide politice, urmărindu-se manipularea militarilor, ajungându-se până la învrăjbirea acestora, unii împotriva altora, zdruncinarea încrederii românilor în Armată, prin defăimarea prestigiului câştigat alături de Biserica Ortodoxă de-a lungul vremii, fapte care conduc la afectarea capacităţii de apărarea a României.
    ANCMRR, Consiliul Director, Biroul Permanent Central şi Filialele, au prioritizat demersurile pentru disocierea segmentului socio – profesional ce-l reprezintă militarul în activitate sau în rezervă (retragere) de celelalte categorii socio-profesionale, acesta să nu fie supus comparaţiei, susținând că privaţiunile, rigorile, aspirațiile şi exigenţele serviciului militar au fost impuse unui militar (pensionar) de pe băncile liceului militar, fiind suportate fără crâcnire până la pensie.
    Ele au fost asumate prin jurământ de credinţă faţă de Ţară, impuse prin Lege şi Ordine ale M.Ap.N./M.A.I, militarul fiind obligat să apere Țara chiar cu preţul vieţii.
    Apreciem că, pe fondul măsurilor ilegale şi abuzive preconizate asupra salarizării personalului militar, dar cu incisivitate nejustificată referitoare la pensiile militare, s-a declanşat o stare generală de nemulţumire, îngrijorare şi dezamăgire în rândul cadrelor militare în rezervă şi în retragere şi al familiilor acestora, care se amplifică de la o zi la alta.
    Reamintim că, în România avem cele mai mici solde (şi implicit, pensii de serviciu) acordate militarilor, dintre toate ţările membre NATO, cu toate că Armata Română este la acelaşi nivel de competenţă profesională. Perioada parcursă de la Adunare Generală precedentă a fost cu totul SPECIALĂ:
  • La nivel național, începând cu 16.03.2020 s-a instituit ”Starea de urgență”, continuând cu mai multe stări de alertă, datorate evoluției situației epidemiologice internaționale, determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 la nivelul a peste 150 de țări, precum și declararea „Pandemiei“ de către Organizația Mondială a Sănătății, la data de 11.03.2020;
  • Datorită acestor stări și măsurile instituite, întâlnirile săptămânale ale rezerviștilor militari au fost suspendate pe perioade lungi de timp și ne-a pus în situația de nu mai putea organiza evenimentele programate, devenite tradiționale;
  • Rezerviștii militari teleormăneni au fost prezenți la votul pentru alegerea autorităților locale și județene cât și alegerile parlamentare desfășurate în anul 2020;
  • Și ca anul să fie încheiat, după promisiunile aleșilor din campania electorală, rezerviștii militari, pensionari cu pensii militare de stat, au fost obligați să accepte (pe lângă înghețarea pensiilor, începută în anul 2017) și tăierea actualizării acestora, cu rata inflației din anul 2019, cu procentul de 3,8%, introdusă, în mod samavolnic, prin OUG nr. 226 din 30 decembrie 2020 (care prevede: „Prin derogare de la art. 59 alin. (1) din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare, în anul 2021 pensiile militare de stat stabilite în condițiile legii nu se indexează cu rata medie anuală a inflației”);
  • Filiala a mobilizat rezerviștii pentru a participa la funerariile camarazilor care au decedat în anul 2020 și până astăzi, a acordat fondul pentru ajutorul de deces și contribuția benevolă pentru familia îndurerată, a îndrumat membrii familiei pentru întocmirea documentelor necesare acodării drepturilor de ajutor de deces și pentru întocmirea dosarului pentru pensie de urmaș. La sediul filialei sunt formularele necesare pentru: ajutorul de deces, pensie de urmaș și acordarea onorurilor militare;
  • Miercuri, 27 ianuarie 2021, între orele 11.00-13.00, la Instituţia Prefectului judeţului Teleorman, s-a desfăşurat o acţiune de pichetare, la care au participat 100 de pensionari din judeţul Teleorman: rezerviştii militari teleormăneni din SNAOPSN, reprezentanţi ai venerabililor veterani de război, precum și pensionarii civili din cadrul Alianţei Judeţene a Pensionarilor Teleorman, Asociaţiei Pensionarilor din judeţul Teleorman. La orele 12.00, prefectul judeţului Teleorman, domnul Liviu Dumitraşcu, a primit o delegaţie a pensionarilor, formată din: dl.Petre Cioabă-preşedintele Alianţei Judeţene a Pensionarilor Teleorman, dna Maria Ghicică-preşedintele Asociaţiei Pensionarilor din judeţul Teleorman, col.(r) Liviu-Sorinel SANDU-preşedintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din MAI, lt.col.(r) Ioan Brîncoveanu-preşedintele Fil.Jud.Teleorman a CMRR din MApN ,,General David Praporgescu”, c-dor (rtg) Marin Ştefan-preşedintele Fil.Jud.Teleorman a ANVR, col.(r) Emilian Orodel-vicepreşedintele Fil.2 Alexandria a SCMD. A urmat un dialog civilizat privind expunerea, în amănunt, a revendicărilor şi soluţiile, pertinente şi legale, pentru rezolvarea acestora, în urma căruia, domnul prefect a încheiat o minută cu principalele probleme discutate, pe care, împreună cu lista de revendicări, a înaintat-o primului-ministru al Guvernului României.
  • În cursul anului 2020 în rândul membrilor filialei nu s-au mai înscris cadre militare, care au trecut în rezervă, din sistemul de siguranță și apărare națională;
  • În anul 2020, un grup restrâns de rezerviști militari au participat, prin depunerea de candele și buchete de flori, la monumentele din Alexandria, cu ocazia următoarelor evenimente: 24 Ianuarie -„Ziua înfăptuirii Unirii Principatelor Române”, 29 aprilie – „Ziua Veteranilor de Război, 9 Mai -„Ziua independenţei de stat a României, Ziua Victoriei Naţiunilor Unite în cel de al II-lea Război Mondial, Ziua Uniunii Europene”, ziua de joi, a 40-a zi după Sfintele Paşti -„Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului)”, 26 iunie – „Ziua Drapelului Naţional al României”, 29 iulie – „Ziua Imnului Naţional al României”, 25 Octombrie – „Ziua Armatei Române”, 1 Decembrie – „Ziua Naţională a României” şi 22 Decembrie – „Ziua Revoluţiei Române”.
  • În data de 24 ianuarie 2020, 15 rezerviști militari teleormăneni au participat la mitingul organizat la București.
  • Marți 21.01.2020, un grup reprezentativ al filialelor județene ale Asociațiilor naționale ale rezerviștilor din M.Ap.N., M.A.I. și A.N.V.R., a efectuat o deplasare la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Dependente „Sf. Maria“ din localitatea Talpa-Ogrăzile, județul Teleorman, pentru a le fi alături, câteva zeci de minute și pentru a le mai alina din durerea și grijile cotidiene, celor peste cincizeci de bătrâni aflați în acest centru. Prin contribuția rezerviștilor militari, cu sume de bani, au fost achiziționate aparate electrocasnice, lenjerii de pat, materiale de igienă sanitară, precum și miere care au fost donate spre folosință persoanelor din acest centru.
  • În anul 2020 s-au împlinit 30 de ani de la înființarea Filialei Teleorman a C.M.R.R. eveniment ce nu a putut fi sărbătorit într-un cadru festiv datorită restricțiilor impuse de legislație. Pe parcursul anului 2021 se vor înmâna diplomele aniversare membrilor filialei. Avem acumulată o bogată experienţă, avem un fond de activităţi şi demersuri, un corp competent de cadre militare în rezervă şi în retragere care trebuie valorificate superior pentru îndeplinirea nobilelor misiuni asumate în spiritul devizei „Patrie – Onoare – Demnitate”, să dovedim probitate profesională şi camaraderească în unitate, de nezdruncinat şi pe bază de cauzalitate înţeleaptă, în tot ce vom întreprinde, întrucât avem forţa şi tăria necesară.
    Ne exprimăm convingerea pentru o înţelegere superioară şi temeinic argumentată a tuturor aspectelor şi învăţămintelor desprinse, a necesităţilor şi sarcinilor imediate şi de viitor. La final, președintele Filialei, Lt.col.(r.) Ioan Brîncoveanu a adresat mulţumiri, tuturor camarazilor, pentru participare la această ședință, pentru implicare și participarea la activitățile și acțiunile desfășurate la nivel local, județean sau național precum și pentru activitatea desfăşurată în cadrul întâlnirilor săptămânale în filială, îndemnîndu-i la unitate, camaraderie, spirit civic și patriotism. PATRIE, ONOARE, DEMNITATE !

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole