16.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman: „PSD a inițiat proiectul de lege privind criteriul verde – reducerea poluării!”

Sănătate

PSD face! Transformă ideile și angajamentele în fapte! Astăzi, la mai puțin de trei săptămâni după anunțul public al președintelui PSD – Marcel Ciolacu, a depus la Senat, pentru a intra în dezbatere parlamentară, proiectul legii care introduce criteriul verde în evaluarea companiilor care participă la licitațiile statului. Scopul esențial-reducerea poluării!
Acest proiect de lege, odată adoptat, va asigura temeiul unor achiziții publice ”verzi”, care să protejeze mediul prin scurtarea lanțurile de transport și distribuție.
Ce înseamnă, cum se aplică criteriul verde? În evaluarea ofertelor la licitațiile publice vor fi punctate suplimentar companiile capabile să asigure o poluare cât mai mică, urmare a unui traseu de transport cât mai scurt! Una e să aduci marfa de la mii de km alta e de la câteva sute sau zeci de kilometri.
PSD consideră imperativă transformarea în obligativitate a recomandării existente în legislație privind criteriul verde nu doar pentru că este în concordanță cu directivele și practica europeană, cu Green Deal-ulul statuat în PNRR, ci și pentru că oferă o susținere corectă și necesară companiilor românești, mai ales în actualul context economic.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole