21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Florin Piper, deputat PSD Teleorman: „Elevii nu pot fi discriminați după numărul de locuitori ai localității unde locuiesc!”

Sănătate

Am dezbatut în Comisia pentru învățământ, propunerea legislativă pentru completarea art. 12 din Legea nr. 1 / 2011 a educației nationale care prevedea ca în municipiile și orașele cu peste 50 000 de locuitori, elevii din învățământul primar și secundar să beneficieze de transport specializat de tipul curselor școlare.

Am sustinut că elevii nu pot fi discriminați după numărul de locuitori ai localității unde locuiesc și merg la școală și am amendat această propunere. De asemenea, în comisie am adoptat și amendamentul ca acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat să se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale.

În Camera Deputaților, ca primă cameră sesizată, a fost adoptată forma: ”În municipii și orașe, elevii din învățământul primar care frecventează cursurile unei unități de învățământ de stat, particulare și confesionale autorizate/acreditate pot beneficia de transport specializat de tipul curse școlare, pentru transportul de la/până la unitatea de învățământ. Acoperirea cheltuielilor pentru transportul specializat se asigură din bugetul de stat, prin transfer, către unitățile administrativ-teritoriale.ˮ

Guvernul a dat deja un aviz negativ, dar Camera decizională este Senatul și am speranța că Senatul va aproba propunerea legislativă în forma adoptată de Camera Deputaților.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole