7.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Campania de vaccinare – Situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Teleorman la 05.05.2021

Sănătate

Situația vaccinării împotriva COVID-19 în județul Teleorman:

  • numărul total de doze de vaccin administrate (începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare până în data de 04.05.2021, inclusiv) la nivel județean – 68253, din care:
  • Doza 1 – 43668 persoane;
  • Doza 2 – 24585 persoane.
  • în data de 4 mai 2021 au fost vaccinate 1064 persoane, din care: 308 cu prima doză și 756 cu a doua doză (rapel).

În data de 4 mai 2021, nu au fost raportate reacții adverse.

Situația pe centre de vaccinare este următoarea:

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români și străini cu drept de ședere în România, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) extinde modalitatea de înscriere la vaccinare, fără programare în platforma electronică.

Astfel, începând de sâmbătă, 8 mai a.c., persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze și au documente de identitate valabile se vor putea prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare, pe tot parcursul intervalului orar de funcționare.

Populația generală cu vârsta de până în 60 de ani care dorește să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare, după ora 14.00, fără programare, în vederea administrării dozelor de vaccin. Important de reținut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă și timpul așteptare pot fi condiționate de capacitatea centrului respectiv și de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru.

Cu privire la vaccinarea cu vaccinul Johnson&Johnson, până la această dată, la nivelul județului Teleorman s-au înscris 57 de medici de familie, campania urmând a fi demarată în perioada următoare, în prezent fiind recepționate de către DSP Teleorman 4500 de doze.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică).

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole