12.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Convoacă Orban Congres de teama că poate pierde scaunul de președinte?

Sănătate

Tot mai multe sunt vocile din media si chiar din PNL, care spun ca Ludovic Orban va avea mai multi contracandidati pentru fotoliul de presedinte al PNL. Dupa cum se vede, nume tari din PNL ar dori un alt presedinte. Printre cei care il vad mai potrivit pe Florin Citu presedinte, sunt Emil Boc, Rares Bogdan, Ilie Bolojan.
La acest moment, Congresul este preconizat in toamna. Dar nu putine sunt vocile care spun ca forul suprem al liberalilor s-ar putea devansa. O astfel de decizie s-a putea lua chiar saptamana viitoare in forul statutar. Revenind la competitia interna, sa il citam pe Rares Bogdan care spune ca, citam, ” il infotmez pe Ludovic Orban ca va avea o competitie solida pentru fotoliul de presedinte. …Eu voi face parte din echipa castigatoare!” Este clar, premierul Citu este cel mai mare pericol pentru Orban, deoarece actualul presedinte PNL stie ca din pozitia sa de prim-ministru, Citu are „painea si cutitul in mana”, respectiv impartirea fondurilor care comunitatile locale, si asta poate face ca multe organizatii fidele lui Orban in prezent sa treaca in barca lui Florin Citu. Acum, depinde si de cu ce echipa in spate va candida Florin Citu, stiut fiind faptul ca oameni ca Bolojan sau Boc, aduc cu sine si mai multe organizatii si chiar regiuni spre cel pe care il sustin. Si lucrul acesta este pe deplin cunoscut de Orban, de altfel, un foarte bun negociator si strateg politic.
Ca o parere, consideram ca lucrarile Congresului estimate in toamna, credem ca se vor desfasura mult mai devreme. Si aceasa devansare este vizata de ambele „tabere”. Evident, din motive diferite.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole