23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

De la „Cu cine va ține Oltenia” fotbalistică, la „cu cine va ține națiunea stelistă”?…

Sănătate

Odata cu promovarea FCU Craiova in prima liga fotbalistica, a aparut, pe buna dreptate, intrebarea: cu cine va tine Oltenia fotbalistica din vara, atunci cand va „fierbe” Bania?…
La aceasta intrebare, este greu de raspuns, numai in sufletul impatimitilor suporteri olteni sa nu fii. „Oltenia Eterna Terra Nova” nu a fost impartita niciodata, asa cum este acum. Si nu din ratiuni fotbalistice, la mijloc au existat ratiuni politice meschine si interese economice cu puternic iz mioritic. Asa s-a ajuns ca oltenii care se imbratisau si se pupau pe „Oblemenco” la marile victorii ale „Marii Iubiri”, acum sunt inraiti, impatimiti si infuriati unii impotriva altora. Din ratiuni straine lor, dar alimentate sistematic cu ura de clasa politica si de cea a mediului de afaceri, s-a ajuns la doua galerii antagonice, oricand si permanent pe picior de razboi.
Din vara, odata cu inceperea noului sezon fotbalistic de liga 1, Bania va „fierbe” si o sa vedem pe strazile Craiovei olteni vs olteni intr-un razboi pe care marea echipa a Craiovei nu l-a intrevazut niciodata, atunci cand prin rezultatele obtinute a creat o emulatie teribila in Cetatea Banilor si chiar in intreaga Oltenie.
Parca dupa acelasi tipar, este posibil peste doi ani sa traim aceste momente si cu natiunea stelista. O natiune formata din milioane de iubitori ai culorilor „rosu-albastru”, imprastiata in toata Romania si care nu face parte din fractiunea Nord care sprijina FCSB, sau Sud, care sustine CSA. Pentru ca natiunea stelista din Romania a trait departe de afacerile ciobanului din Pipera si de intrigile generalilor cu epoleti de carton care, vremelnic, conduc cazon destinele celui mai iubit club sportiv din Romania.
Jos labele de pe Steaua! Natiunea stelista este una singura si in venele sale curge sange rosu-albastru. Aceasta natiune formata din milioane de suporteri, s-a format si exista din generatii, din tata-n-fiu, si este destul ca aceleasi interese meschine au pus-o la casne grele sa isi imparta sufletul intre FCSB si Ghencea. Si in tot acest timp, papusarii care au vandut odata Steaua ciobanului din Pipera, se aude ca vor sa o mai vanda inca odata, in vara, dupa CSA va promova in liga2.
Dupa cum se stie, CSA este club de interes public si, odata cu promovarea in liga a 2-a, echipa de fotbal trebuie sa treaca la actionariat privat, daca vrea sa promoveze in prima liga. Si cum acest lucru este stiut de toata lumea, „papusarii” care au mai vandut-o odata, vor sa o mai vanda inca odata, peste capul suporerilor adevarati, cei care se declara stelisti de zeci de ani si care iubesc Steaua mai mult decat pe propria lor familie. Cu cativa ani in urma, pe Ghencea exista un banner, cu un mesaj care spunea totul:” Mama, te iubesc, dar nu ca pe Hagi!” No comment! Aceasta este natiunea stelista, pentru care nici jocurile ciobanului din Pipera si nici rationamentele generalilor de mucava nu vor face sa o minimalizeze sau sa o „rupa” in fractii antagonice. Asta, daca si natiunea stelista intelege ca acest razboi nu este al stelistilor adevarati, ci a unor personaje de care ne dorim sa scapam cat mai repede. Steaua este una si apartine milioanelor de suporteri din tara cara au sfidat vantul, arsita, ploaia, viscolul sau zapada si au urmat echipa pe stadioanele din tara si de peste hotare. Steaua este a stelistilor! Jos laba de pe acest brand, ciobane din Pipera, dar si voi generali de mucava!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole