23.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

Medicii de familie riscă sancțiuni pentru trimiteri cu …dedicație

Sănătate

In lumea medicala, mai nou, a aparut o practica, nicidecum privita cu ochi buni de pacienti si, nici de majoritatea medicilor specilalisti. Mai precis, o anumita cardasie intre medicii de familie, nu toti, si diferite cabinete medicale particulare si laboratoare de analize medicale aflate in contract cu CNAS. Odata cu liberalizarea pieței medicale, medicii de familie direcționează pacienții către anumiți furnizori de servicii medicale, Ba mai mult, se pare ca sunt anumiți medici care trimit direct la furnizorul de servicii paraclinice biletul de trimitere, astfel obligând pacientul sa meargă intr-o anumită direcție.
Acest fapt a dat nastere unei reale nemultumiri, atat din partea pacientilor care doresc sa beneficieze de consultatia de specialitate de un anumit medic, dar si din partea medicilor specialisti care se vad privati de dreptul de a avea pacienti. Si acest aspect aduce cu sine si riscul ca medicii de familie care practica acest mod de relatie atat cu pacientii, cat si cu medicii specialisti, risca sanctiuni aspre.
Mai mult decat atat, se reclama o anumita cardasie in astfel de practici bazata, se spune, pe anumite comisioane venite catre medicii de familie din partea cabinetelor private care beneficiaza de sprijin din partea acestora.
Aceasta practica, se spune, este mai veche, dar s-a acutizat odata cu liberalizarea pietei medicale.
Sub paravanul sugestiei „nu merge la medicul X, megi la medicul Y ca este mai competent”, asistam la o adevarata practica nicidecum demna de …liberalizarea pietei medicale.

C. Popescu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole