19.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, septembrie 26, 2021

Deputatul PSD Teleorman, Florin Piper: “PNRR-ul lui Cîțu seamănă frapant cu un angajament față de FMI!”

Sănătate

PSD a reușit să determine dezbaterea în Parlament a PNRR, dar ieri în Parlamentul nu s-a prezentat niciun Plan Național de Redresare și Reziliență. Încă o dată, Guvernul a sfidat Parlamentul și implicit poporul român care ar fi trebuit să se pronunțe prin reprezentanții săi liber aleși.

De la tribuna Parlamentului, Cîțu s-a făcut doar că prezintă PNRR, a enumerat cîteva cifre și ne-a spus că se va face ce nu a făcut PSD în ultimii ani.

Într-adevăr, va face ceea ce nu a făcut PSD: va îngheța veniturilor, va crește vârsta de pensionare, va elimina pensia anticipată, va anula facilitățile fiscale pentru firme, adică va crește taxe și impozite; toate acestea sunt scrise negru pe alb în documentele oficiale ale guvernului Cîțu.

Tot ce am aflat despre acest PNRR, e că nu e un plan de redresare și reziliență, ci un veritabil plan de austeritate, care aduce FMI în România prin ușa din spate.

Nu este un plan de redresare, ci un plan de sărăcire. Nu e un plan de reziliență, de revenire la normalitate după pandemie, ci un plan sinistru de austeritate.

PNRR-ul lui Cîțu seamănă frapant cu un angajament față de FMI. Încercarea reprezentanților puterii de a se disculpa de acuzele publice în privința condiționalităților dure, de tip FMI, asociate PNRR-ului nu poate păcăli pe nimeni. NU PSD e de vină și nici Comisia Europeană! PNRR-ul este ”opera” exclusivă a guvernului Cîțu, după cum și variantele eșuate anterioare au fost ”creații” ale guvernului Orban/Cîțu.

Alte țări europene n-au inclus în PNRR-urile lor așa-zise reforme ale pensiilor sau salarizării și nici n-au accesat componenta de împrumut cu prețul unui nou jug social.

PSD susține total absorbția fondurilor europene, avem nevoie de ele pentru dezvoltare și prosperitate, NU pentru austeritate și NICI cu prețul unui jug social pe următorii 5 ani, de aceea cerem guvernului să reevalueze componentele din PNRR de tip FMI care impun strângerea drastică a curelei, cu efecte grave asupra populației și economiei.

Redresare și Reziliență NU înseamnă Austeritate și Sărăcie.

Atunci când miza este interesul național, toate partidele au OBLIGAȚIA  de a sta la aceeași masă și de a veni cu toată expertiza și priceperea lor pentru a construi un plan național bun pentru România. În ciuda tuturor eforturilor făcute pentru a determina colaborarea și dialogul politic în interesul României, PSD nu va vota și nu va susține un astfel de plan diabolic pentru că Europa trebuie să știe că aceste angajamente josnice pe care și le-a asumat Guvernul actual în fața Europei nu au susținerea poporului român. PSD este un partid social-democrat, care nu poate susține sub nicio formă un Plan Sinistru de Austeritate, ascuns sub poleiala europeană a PNRR.

Respingerea de către PSD a PNRR-ului secretizat de guvern nu are nicio legătură și nu trebuie amestecată cu votul pentru ratificarea Tratatului Euratom. Sunt două chestiuni complet separate. Votul pentru Euratom nu înseamnă un vot pentru PNRR. Suntem un partid european care a adus România în UE și NATO și rămânem consecvenți principiilor europene. PSD a votat acest Tratat european Euratom, nu putea condamna întreaga Europă pentru că România este acum condusă de un guvern incapabil

PSD va combate ferm, pe toate căile legale și constituționale, tentativele Coaliției PNL-USRPLUS-UDMR care afectează grav nivelul de trai al populației și pune noi biruri, noi taxe și impozite în cârca oamenilor și a companiilor și primul pas va fi depunerea unei moțiuni de cenzură in 14 iunie.

Florin Piper, Deputatul PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ultimele Articole