8.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: „Moțiune de cenzură! PSD îi cere Guvernului actual să plece!”

Sănătate

Pentru eșecul repetat de a redacta și depune la Comisia Europeană un Plan Național de Redresare și Reziliență benefic pentru România și pentru cetățenii țării, guvernanții trebuie să răspundă. În loc de bunăstare și dezvoltare, guvernul Cîțu impune românilor NOI CURBE DE SACRIFICIU -înghețarea salariilor, a pensiilor, biruri mărite, creșterea vârstei de pensionare – adică austeritate și sărăcie.

Dezbaterea din Parlament, precum și intervențiile publice ulterioare scot la lumină încă un adevăr crunt. PNRR-ul, ca proiect clar, coerent, gata de a fi transmis la Bruxelles NU EXISTĂ, există însă Planul de AUSTERITATE! Iar partidele Coaliției de guvernare aruncă pisica de la unii la alții pentru eșec.

Vicepremierul Barna îl atacă pe ministrul PNL-ist al Agriculturii pentru că România nu va primi niciun euro pentru irigații. Detaliihttps://www.stiripesurse.ro/dan-barna-il-ataca-pe-ministrul-agriculturii-proiectele-de-irigatii-propuse-pentru-finantare-prin-pnrr-erau-uzate-moral-nu-este-vorba-de-demisii_1809794.html
În loc să-și admită neputința și accepte sprijinul pe care PSD l-a oferit constant pentru ca țara să aibă un PNRR bun, guvernul Cîțu continuă să sfideze și, culmea cinismului, să etaleze noi probe ale incompetenței sale.
Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat o prezentare care ilustrează haosul dar și jaful pe care-l pun la cale actualii guvernanți prin intermediul PNRR.

La pg 15 ”Reforma administrației publice, întărirea dialogului social și creșterea eficienției justiției” se prevăd 137 de milioane de euro DOAR PENTRU HÂRTII- strategii, revizuiri și actualizări legislative care în mod firesc sunt/trebuie făcute de Guvern și Parlament.
La pg 16 ” România Educată” se finanțează, din cele 3,6 miliarde de euro” alocate” 6000 de școli care ”AU PRIMIT (DEJA) resurse și tehnologie pentru dotarea laboratoarelor de informatică și pentru derularea învățării în format virtual”…cu alte cuvinte îi ”șmecherim” pe europeni, le luăm banii pentru lucruri deja făcute și rezolvate! De parca asta ar însemna redresare și reziliență.
La pg 14 ” Reforme în domeniul social” NU se pomenește DELOC, nici de pensii și nici de salarii, deși nu există lider al Coaliției de Dreapta care să nu se lauda cu ce reformă a pensiilor și a salarizării vor face ei.
La pg 11 ” Fondul local pentru tranziția verde și digitală” este menționat programul de locuințe sociale pentru tineret. Ce legătură are?
Dincolo de această bătaie de joc a documentului guvernamental, care ilustrează superficialitatea și habarnismul, rămâne angajamentul de-o gravitate extremă, pe care, fără să fi fost cerut de cineva, guvernul Cîțu l-a asumat și transmis deja Comisiei Europene, prin care readuce AUSTERITATEA DURĂ și adâncește sărăcia.
Condiționalitățile de tip FMI în schimbul cărora actuala putere vrea să îndatoreze cu încă 15 miliarde de euro România, pe lângă cele 31 de miliarde deja împrumutate în ultimul an, vor amputa grav orice șansă de progres economic și de creștere a bunăstării.
N.B. România mai are de ”tras” însă 15 miliarde de euro, bani europeni nerambursabili, din exercițiul financiar 2014-2020, iar actualul guvern, nu a reușit să absoarbă decât 0,2 miliarde de euro, în acest an.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole