11.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Prefectul județului, Emilia Paraschivescu, întâlniri pe tema intensificării campaniei de vaccinare

Sănătate

În perioada 26-28 mai a.c., Prefectul județului Teleorman, doamna Emilia Paraschivescu, a convocat o serie de întâlniri în toate zonele județului pentru a discuta cu primarii și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale pe tema intensificării campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

La cele cinci întâlniri, organizate în Alexandria, Roșiorii de Vede, Turnu Măgurele, Zimnicea și Videle, au participat comisarul șef de poliție Valentin Dumitrașcu, Inspector Șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Teleorman, colonelul Marius Stancu, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman și Stelian Cristea, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Consiliul Județean Teleorman a fost reprezentat de către vicepreședinții Raluca Fedeleș și Adrian Florescu.

Obiectivul acestor întâlniri a fost mobilizarea pentru campania de vaccinare în județul Teleorman, în special în mediul rural.

În cadrul întâlnirilor, prefectul Emilia Paraschivescu a cerut autorităților să transmită în comunitățile locale mesaje de susținere a campaniei de vaccinare și de conștientizare a beneficiilor imunizării împotriva COVID-19 și a reiterat, totodată, faptul că vaccinarea este, în prezent, cea mai sigură cale de reîntoarcere la normalitate.

În acest context, pentru continuarea campaniei de vaccinare s-a solicitat sprijinul administrațiilor locale pentru catagrafierea persoanelor care doresc să se vaccineze, precum și alte detalii organizatorice care să faciliteze procesul de vaccinare în comunitățile locale.

În județul Teleorman, numărul total de doze de vaccin administrate, începând cu data de 31 decembrie 2020, prima administrare până în data de 27.05.2021, inclusiv, este de 97 102. Astfel, au fost vaccinate 52 845 persoane  cu doza 1, 41 931 de persoane cu doza 2 și 2326 de persoane cu vaccin Johnson&Johnson prin intermediul medicilor de familie.

Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole