15.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Cîțu și-a anunțat candidatura la sefia PNL

Sănătate

Premierul Florin Citu si-a anuntat astazi candidatura la sefia partidului pentru „reformarea PNL”. Dorind parca sa dea un semnal de forta „aripii” Orban si electoratului liberal din teritoriu, Citu a fost insotit de nume sonore la anuntarea deciziei. Raluca Turcan, Emil Boc, Ilie Bolojan, Rares Bogdan, sunt doar cativa dintre liderii importanti care fac parte din echipa Citu, „o echipa castigatoare” cum a definit-o Rares Bogdan si astazi Citu.
Anuntul lui Citu ii da fiori reci lui Orban care, chiar daca mai incearca sa mimeze ca este „stapan” pe situatie si ca are peste 35 de filiale de partea sa, mai putin Ardealul, el stie ca „democratia” din filiale se poate intoarce impotriva sa si nu va fi o surpriza cand dintr-o filiala considerata pro-Orban, in toamna la Congres, sa se dea voturi ambilor candidati. Echipa lui Citu este mai compacta, in timp ce formula pro-Orban nu mai este asa de unita. Presedintele Camerei Deputatilor si actual presedinte, ar putea iesi infrant dupa Congres, mai ales ca si Iohannis il prefera lider al PNL pe Citu, dupa ultimele informatii care circula in media.
Orban culege ce a „cultivat” in ultimi ani in sanul PNL si la guvernare in an de pandemie ca premier. Bine, nici Citu nu va iesi „nesifonat” din pozitia de premier, dar asta este o alta poveste.
Interesant va fi cum vor vota liberalii teleormaneni la Congres. Nu stiu ce ma face sa cred ca vor da voturi pentru ambii candidati, avand organizatiile din sudul României in situatii clare, cum ar fi cea de la Giurgiu, care a anuntat sprijin clar pentru Citu, sau cea de la Teleorman unde avem poli de putere care pot aduce voturi pentru amandoi candidatii, cu viitorul presedinte al organizatiei, Eugen Parvulescu in tabara Citu, dar si cu Costel Barbu, fost secretar general adjunct al guvernului, in tabara Orban. Dar cum in politica proverbul englez care spune „niciodata sa nu spui niciodata” opereaza din plin, asa si cu intentia de vot a delegatilor. Am mai intalnit cazuri de delegati care au plecat pe drum spre conges cu un nume in portofoliu si pe la Bragadiru sau la Sala Palatului l-au schimbat numai de dragul „echipei castigatoare”… Clar este ca echipa Klaus Iohannis din sanul PNL a dat deja semnalul prin Nicolae Ciuca, Ministrul Apararii.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole