4.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Deputat PSD Teleorman Florin Piper – Consultarea dascălilor și parinților privind două inițiative parlamentare aflate pe masa Comisiei pentru învățământ

Sănătate

Vă supun atenției, colegi dascăli, părinți și elevi, două inițiative legislative pe care le vom discuta această săptămâna în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților și pentru care vom întocmi un raport în vederea votului din plen.
Ambele inițiative sunt ale parlamentarilor USR+ și se referă la modificarea Legii educației naționale nr. 1/2011 privind structura anului școlar, începutul anului școlar și vacanta intersemestrială.

  1. Plx 158/2021 vizează modificarea structurii anului școlar și anume:
    ”Anul școlar are un minimum de 175 de zile de școlarizare pentru nivelul primar, 180 de zile pentru nivel gimnazial și 185 de zile pentru nivelul liceal
    Detalii: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=19263”
  2. Plx nr. 159/2021 vizează:
  • ”acordarea vacanței intersemestriale, pe o perioadă de minimum 1 săptămână, în fiecare macroregiune, în mod succesiv și fără suprapunere”
  • ”începerea anului școlar pentru clasele 0 până la clasa a-IV-a inclusiv, a VIII-a și a XII-a în prima zi de luni a lunii septembruie, iar pentru clasele a V-a până la a VII-a inclusiv și a IX-a până la a XI-a inclusiv în a 3-a zi de luni a lunii septembrie”
    Delatii: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=19264

Sunt foarte interesat de punctul dumneavoastră de vedere, ar fi deosebit de util în dezbaterea pe care o vom avea și în decizia pe care o vom lua prin vot.
Din punctul meu de vedere, aceste inițiative nu ar face decât să bulverseze sistemul de învățământ, nu avem infrastructura necesară desfășurării cursurilor pe timpul verii, mai mult, se vor decala destul de mult examenele naționale.

Deputat PSD Teleorman Florin Piper

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole