17 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

9 IUNIE 1848, IZLAZ – „KM. ZERO” AL PARCURSULUI EUROPEAN AL ROMÂNIEI! LA MULȚI ANI, IZLAZ! LA MULȚI ANI, ISLĂZENI! – Adrian Ionuț Gâdea, Președintele Consiliului județean Teleorman

Sănătate

Aniversăm astăzi, 173 de ani de când Proclamația de la Islaz a făcut posibilă crearea Programului adoptat, în 9 iunie 1848, de mișcarea revoluționară din Țara Românească.

Simbolurile revoluției definesc și astăzi națiunea română, de la Tricolorul arborat la 1848, până la cântecul „Deșteaptă-te, române!”, care a devenit Imnul de stat al României după căderea comunismului.

Mai mult decât oricând, consider că România are nevoie acum de o generație mai curajoasă de patrioți, precum cei care au făcut România modernă și au așezat-o alături de principalele națiuni europene. De elite intelectuale la fel de vizionare și de inovatoare precum acelea ale Revoluției de la 1848, a cărei primă filă s-a scris în Teleorman (Romanați), la Izlaz, cu respect pentru valorile democratice și constituționale și deschidere spre viitor.

Am fost foarte onorat și bucuros să mă aflu azi la Izlaz, locul din care au pornit ideile înnoitoare de emancipare națională, de afirmare a națiunii române și a conștiinței naționale.
Nimic nu se poate clădi fără UNITATE ȘI FRĂȚIE! Așa să ne ajute Dumnezeu!

Adrian Ionut Gadea, Presedintele Consiliului judetean Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole