20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Orban a declanșat jihadul în PNL

Sănătate

Declaratia dura de zilele trecute a presedintelui PNL facuta la adresa „aripii Citu” (Rares Bogdan si Raluca Turcan), „cum ca l-au lasat singur la negocierile din Coalitie de anul trecut pentru formarea Guvernului”, a avut darul de a declansa jihadul in PNL. Lupii tineri, Rares Bogdan, Raluta Turcan si Robert Sighiartau, avizi de sange proaspat, au reactionat imediat. Astfel, Rares Bogdan i-a raspuns lui Orban ca „nu cred ca aruncand cu zoaie poti sa castigi teren in PNL. Daca ar trebui sa fie cineva suparat si sa vorbeasca, acela ar trebui sa fiu eu. Nu cred ca ar fi bine pentru nimeni ca eu sa incep sa vorbesc… Asa ca ar fi bine ca domnul Orban sa isi vada de treaba lui…”
La randul sau, Raluca Turcan, nu s-a lasat mai prejos de colegul ei de „aripa” si l-a acuzat pe Orban ca „a cedat cele mai importante ministere pentru a primi el sefia Camerei Deputatilor”.
Declaratiile celor doi, citite in „chia” apropiatului Congres al PNL, se pot interpreta ca adevarate declaratii de razboi, de o duritate nemaintalnita pana acum si declansate cu cateva luni bune inainte de desfasurarea Congresului.
De ce spunem ca declaratiile sunt extrem de dure si transante? In primul rand, ca astfel de luari de pozitie nu am intalnit la nici un partid mare inainte de Congrese, de la Revolutie si pana in prezent. Si la PSD au fost iesiri dure ale baronilor sau liderilor politici in astfel de conjuncturi, dar iesirile nervoase au aparut in spatiul public, cel mai devreme in timpul Congresului sau, cel mai des, dupa Congres. La liberali, iata ca aceste atacuri sfasietoare apar cu aproape 4 luni inainte de lucrarile Congresului, semn ca situatia in PNL este una exploziva, iar supapa de refulare a nemultumirilor a declansat mult mai devreme. Sa nu mai spunem ca si rafuielile intre cele doua „aripi” sunt „sfasietoare”, chiar chiar daca se incearca tinerea lor cat mai departe de ochii presei. In PNL, miza castigarii alegerilor este vitala. Atat Orban, cat si Citu, vor trece la atacuri directe, cu cat zilele pana la Congres se vor imputina.
Si asta nu este bine: nici pentru imaginea PNL, un partid si asa erodat de guvernare, dar nici pentru Romania, deoarece partidul care detine haturile guvernarii, nu va mai produce plus-valoare, atat timp cat intre ei, liderii cheie ai guvernarii, s-a instalat jihadul. Pentru ca asta s-a intamplat: intre Orban si Citu s-a instalat razboiul cu „armele” pe masa.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole