10.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Nici la un Avocat al Poporului nu mai aveam dreptul

Sănătate

Ceea ce s-a intamplat ieri in Plenul Parlamentului, dincolo ca era previzibil, a insemnat o adevarata palma data nu lui Renate Weber, ci poporului roman, care nici macar la un Avocat implicat, activ si serios nu mai are dreptul. Pentru multi, revocarea Avocatului Poporului, reprezinta doar o stire de breaking news si atat. Dar situatia nu este deloc asa. Aceasta institutie reprezinta ultimul bastion serios intre popor si institutiile statului care fac si desfac legi si singura forta credibila a poporului de atentionare atunci cand libertatile si drepturile civile ii sunt incalcate.
Revenind la Renate Weber, pot spune ca a reprezentat cel mai implicat, aplicat si profesionist Avocat al Poporului, pe care l-am avut. Incomparabil mai profesionista si mai activa decat Victor Ciorbea.
Am cunoscut-o pe Renate Weber in 1998, din pozitia de reporter tv cand am realizat cu domnia sa un reportaj pentru Tele 7abc, pe „incalcarea drepturilor omului”. Recunosc, nu am fost un cunoscator in ale ONG-urilor. Renate, venind dinspre aceste institutii. Dar primul lucru care m-a impresionat la intalnirea cu domnia sa, a fost cu cata pasiune vorbea despre apararea „drepturilor omului si libertatilor civile din Romania”, acuzand, in egala masura, „atat guvernarea CDR aflata la putere, pentru lipsa de transparenta decizionala” , dar si fostul „regim Iliescu, in timpul caruia Romania a fost de prea multe ori condamnata la CEDO”.
Finalmente, Renate Weber, a fost un profesionist, la locul potrivit, dar competenta si profesionismul nu fac casa buna cu interesele politice. Acum, stiut fiind faptul ca va veni un Avocat al Poporului din partea UDMR, imi este greu sa cred ca prin pozitia si demersurile sale se va situa de-asupra clasei politice romanesti, asa cum s-a situat Renate Weber.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole