23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

IPJ Teleorman – Siguranța rutieră

Sănătate

Polițiștii rutieri au acționat în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Teleorman au fost înregistrate trei accidente rutiere soldate cu rănirea ușoară a trei persoane, acestea necesitând îngrijiri medicale (Poroschia, Zimnicea, Botoroaga).

De asemenea, polițiștii teleormăneni au constatat trei infracțiuni privind circulația pe drumurile publice: conducere fără permis (Gratia) și conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe (Scrioaștea, Poeni).

Astfel, la data de 17 iunie a.c., în jurul orei 18.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 58 de ani, din comuna Scrioaștea, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Totodată, ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Poeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe în cazul unui bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Scurtu-Mare, depistat în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Poeni emanând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice de sânge.

Ca urmare a acțiunilor preventive desfășurate la nivelul județului în ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au aplicat peste 60 de sancțiuni contravenționale privind regimul circulației pe drumurile publice, fiind reținute trei permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Polițiștii atrag atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil.

Vă reamintim că, potrivit codului rutier, conducătorii de vehicule trebuie să respecte regimul legal de viteză și să adapteze permanent viteza la condițiile de drum, astfel încât să efectueze orice manevră în condiții de siguranță.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

Viața are prioritate! Drum bun!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole