17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman: „PSD se OPUNE PRIVATIZĂRII SĂNĂTĂȚII!”

Sănătate

Cerem imperativ guvernului Cîțu să renunțe la ordonanța de urgență care ia din banii publici cel puțin 250 de milioane de euro/an, pentru a umfla conturile și profiturile unităților medicale din sistemul privat. PSD respinge ferm astfel de măsuri care-i condamnă, pe cei lipsiți de posibilități, la boală și suferință și-i favorizează pe cei bogați să plătească mai puțin.

CATEGORIC, suntem împotriva accesului clinicilor private la BANII publici, în defavoarea unităților sanitare de stat.

Mai puțini bani la stat înseamnă mai puține servicii medicale gratuite la stat și obligarea pacienților să meargă la privat, unde vor plăti așa numita co-plată peste ceea ce statul transfera din banii publici.

Prin proiectul de act normativ se reglementează posibilitatea unei majorări treptate, până la data de 31 decembrie 2022, cu maxim 10% a numărului de paturi pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești în regim de spitalizare continuă cu furnizorii privați.

Pandemia a demonstrat cu prisosință necesitatea consolidării sistemului de stat, nu a vulnerabilizării lui; este notoriu faptul că în pofida solicitărilor oficiale, sistemul privat n-a fost dispus să-și deschidă porțile și să participe la efortul sanitar antiCOVID. Greul a fost dus tot de sistemul public și de personalul medical din sistemul de stat.

Mai puțini bani pentru sistemul de sănătate public în favoarea celui privat înseamnă RISC sporit de destructurare și, cel mai grav, de abandonare în voia sorții a oamenilor care pur și simplu nu au bani să-și trateze problemele medicale la privat.

PSD denunță atitudinea de tip mafiot a guvernului Cîțu și a actualei puteri care a anihilat singura instituție-Avocatul Poporului- care se putea opune unei astfel de ordonanțe de urgență contrară interesului public, chiar înainte de 1 iulie 2021, data intrării în vigoare a noului Contract-cadru dintre Casa Națională de Asigurări de Sănătate și furnizorii de servicii medicale.

Avocatul Poporului era singurul care putea frânge acest plan de destructurare a sistemul public de sănătate, dat fiind și precedentul creat prin contestarea unei alte ordonanțe, similară, contestație care a fost admisă cu unanimitate de membrii Curții Constituționale.

Adrian Gâdea, președinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole