10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Lăutari din Teleorman „săltați” de polițiști pentru infracțiuni economice

Sănătate

Ieri, 23 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au organizat o acțiune pentru punerea în executare a cinci mandate de aducere a unor persoane domiciliate în Teleorman și Ilfov, cercetate sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni economice, după ce au încasat ilegal indemnizații în contextul pandemiei.

La data de 23 iunie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede, fiind în continuarea cercetărilor într-un dosar penal ce vizează săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals în declarații, toate în formă continuată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Teleorman au pus în aplicare cinci mandate de aducere, fiind vizate 11 persoane de pe raza județelor Teleorman și Ilfov.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că acestea, invocând calitatea de artist-interpret, au depus la autoritățile competente înscrisuri falsificate în vederea obținerii de indemnizații alocate din bugetul de stat, în contextul pandemiei COVID-19.

Persoanele ar fi încercat să inducă în eroare reprezentanții autorităților competente de pe raza mai multor județe, printre care Teleorman și Ilfov, cu privire la existența unor relații contractuale de prestări servicii anterioare declarării pandemiei, creând un prejudiciu estimat la 170.000 de lei.

Ca urmare a activităților desfășurate ieri, polițiștii au dispus reținerea a cinci persoane, bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 59 de ani, trei domiciliate în județul Teleorman, iar alte două cu domiciliul în județul Ilfov.

Cercetările sunt continuate, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roșiori de Vede.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole