6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Peste 2100 de absolvenţi ai clasei a XII-a din Teleorman, aşteptaţi la examenul naţional de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2021)

Sănătate

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, începe astăzi, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Marţi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, proba la Limba şi literatura maternă, este programată joi, 1 iulie. În judeţul Teleorman, examenul este organizat în 11 centre şi, de asemenea, vor exista 2 centre de evaluare. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 2104 candidaţi, dintre care 1660 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 444 candidaţi din promoţiile anterioare. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Reamintim faptul că, în conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor-RGPD), afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00-18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie. Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi linia TELVERDE 0800801100 pentru sesizarea eventualelor disfuncţionalităţi pe durata probelor scrise. Numărul va fi disponibil în perioada 28 iunie-1 iulie, între orele 8:00-16:00.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole