15.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

IPJ Teleorman – Buletin informativ

Sănătate

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, la data de 07 iulie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 130 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 110 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 140 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 65.000 de lei, au reținut 14 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce  și au retras două certificate de înmatriculare.

Dintre acestea, 42 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 16 pentru nepurtarea centurii de siguranță.

Totodată, ieri, polițiștii teleormăneni au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis (Crângu, Băbăița, Mârzănești), conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe (Izvoarele,Gratia, Roșiori de Vede) și conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat(Crângu, Mârzănești).

Exemple:

Polițiștii rutieri au acționat, în baza unui plan de acțiune interjudețean, în vederea prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe și conducere fără permis.

Astfel, la data de 07.07.2021, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat în vârstă de 70 de ani, din comuna Gratia, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu,  deși ar fi consumat băuturi alcoolice.Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.În cauză a fost întocmit dosar penal.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Vitănești au întocmit dosar penal în cazul unui tânăr de 21 de ani, întrucât a condus un autoturism, în localitatea Băbăița, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Polițiștii atrag  atenția asupra necesității respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice de către toți participanții la traficul rutier și adoptării unui comportament responsabil.

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole