14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman: Averse de ploaie se vor semnala pe arii mai extinse în perioada 16-21 iulie

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 12-25 iulie 2021.
Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară şi treptată în primele zile, astfel încât în 14 şi 15 iulie media maximelor va ajunge la 34…35 de grade ceea ce va caracteriza o vreme local caniculară. Ulterior, tendinţa ar fi de scădere a temperaturilor maxime spre o medie de 30…32 de grade, adică o vreme călduroasă. Minimele termice vor avea variaţii nesemnificative şi vor fi cuprinse în medie între 17 şi 20 de grade.
Averse se vor semnala pe arii mai extinse în perioada 16-21 iulie, când vor putea fi izolat şi însemnate cantitativ, dar ploi de scurtă durată pot apărea pe arii restrânse şi în restul intervalului, cu precădere în cursul după-amiezelor.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole