20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, septembrie 29, 2022

O mână întinsă, dar liberală spune o poveste! – Mădălin Bors

Sănătate

Îl mai țineți minte pe Eugen Liberatorul (aka spaima școlii)? Individul, o mediocritate absolută, a încercat un artificiu de imagine ce se va dovedi a-i fi fatal pe termen mediu, în economia politică a județului. Ieri, luându-și de mânuță primarii liberali din județ, i-a scos la o plimbare pe holurile Palatului Victoria, chipurile să facă rost de bani de investiții. În fapt, a încercat să subjuge prin interese politice personale și prin lupta penibilă pentru șefia PNL viitorul Teleormanului! Într-o regie ce frizează prostul gust și lașitatea, Cîțu le-a promis marea cu sarea, mutând astfel responsabilitatea în curtea Guvernului: „Vedeți, eu, Liberatorus Magnus, v-am dus la Satrapus Praetor, care v-a promis că pentru un vot la Congresus Maximus, se va milostivi de voi cu ceva frimituri…”. Și dacă nu iese ce trebuie, Liberator Magnus s-a scos: „N-a fost să fie, bă băieți, așa-i cu ăștia de la capitală!”. Sunt curios ce zice Bitanus Pugilistus, și el fost primar prin județ, de tot jocul ăsta între primari și Cîțu, în condițiile în care declarațiile de dragoste au fost trimise, inițial, către Ludovicus Mandolinicus. Dincolo de hilarul situației, atrag atenția asupra a catorva aspecte extrem de grave:

• În primul rând, politizarea deșănțată a fondurilor guvernamentale. Deși Cîțu se lăuda că nu va rămâne primărie căreia să nu i se dea bani de investiții, vedem cum la audiențe și la împărțire sunt primiți doar primarii PNL. Spre aducere-aminte: banii din PNDL, împărțiți în vremea guvernării PSD, s-au dus la toate comunele care au depus proiecte, indiferent de culoarea politică a edilului.

• Eugen Pîrvulescu nu vede absurdul situației pe care o creează. Mare parte din aceste investiții de infrastructură nu pot fi realizate ocolind comunele administrate de primari PSD. Pur și simplu nu e fezabil să ocolești o localitate cu rețeaua de gaze sau cu drumul. Altminteri, vom avea parte, din nou, de drumuri care duc spre nicăieri și de rețele de gaze fără presiune suficientă, sau ale căror costuri de operare sunt prea mari.

• Senatorul promitea, în campanie, gaze pentru fiecare locuință din Teleorman. Oare ce l-o fi făcut să se răzgândească și să limiteze gazele doar în locuințele comunelor care au votat liberali?

Concluzia e una tristă. Iar se bugetează proiectele pe baza opțiunii politice, iar avem dezvoltare inegală între localități, iar se va alege praful de dezvoltarea locală. Astfel, emanciparea satului teleormănean se duce de râpă. Iar Pîrvulescu, dedat partizanatului până în măduva oaselor, îi va pune cruce.

Mădălin Bors – vicepreședinte PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole