10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Prognoza METEO pentru Teleorman. Averse în zilele de 18 şi 19 august. Probabilitate redusă de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică

Sănătate

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă estimare a evoluţiei valorilor termice şi precipitaţiilor, valabilă pentru următoarele două săptămâni, mai precis în intervalul 16-29 august 2021.
În primele două zile ale intervalului va fi caniculă în cea mai mare parte a regiunii, cu o medie a temperaturilor maxime de 35…36 de grade. Începând cu ziua de 18 august vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că, media temperaturilor maxime va scădea la 32 de grade, iar pe 19 august la 28 de grade. În perioada 20 – 26 august se va încălzi din nou, iar vremea va deveni călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime, în general, de 30…31 de grade, iar spre finalul perioadei sunt posibil valori mai scăzute, la o medie de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea o evoluţie asemănătoare, respectiv, o medie a acestora mai ridicată în primele zile, când se vor atinge 17…18 grade, apoi se vor situa în jurul valorii de 16 grade. Se vor semnala averse în 18 şi 19 august, iar în restul intervalului, prognoza indică o probabilitate redusă de apariţie a fenomenelor de instabilitate atmosferică.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole