14.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

IPJ Teleorman – Buletin informativ

Sănătate

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 20 – 22 august a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 490 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 420 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 330 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 130.000 de lei, au reținut 34 permise de conducere și au retras șapte certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulația pe drumurile publice.

În ultimele trei zile, la nivelul județului au fost înregistrate șapte accidente rutiere, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

De asemenea, în ceea ce privește circulația pe drumurile teleormănene, polițiștii au constatat nu mai puțin de 12 infracțiuni, dintre care trei pentru conducere fără permis și patru pentru conducere sub influența alcoolului.

         La data de 22 august 2021, în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Roșiori de Vede au depistat, pe DN 65A, pe raza localității Troianul, județul Teleorman, un bărbat in vârstă de 40 de ani, din comuna Bogdana, în timp ce conducea un autoturism având suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.Conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,2 mg/l alcool pur în aerul expirat.De asemenea, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat recoltarea.În cauză a fost întocmit dosar penal.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole