11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

ISU Teleorman – Zeci de intervenții într-o singură zi

Sănătate

În ultimele 24 de ore, echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat la un număr de 51 de evenimente, după cum urmează:

29 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– un accident rutier, produs pe centura ocolitoare a municipiului Alexandria, la intersecția cu DJ 504, în urma căruia au rezultat patru victime, conștiente, cooperante, neîncarcerate, cu diferite traumatisme, care au fost preluate de către trei echipaje ale SAJ Teleorman și un echipaj SMURD Alexandria. Cazul a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 14 incendii, dintre care: două izbucnite la anexele gospodărești ale unor cetățeni din localitățile Merișani și Băneasa, un incendiu de pădure, pe raza municipiului Roșiorii de Vede, în urma căruia a fost distrusă litiera pe o suprafață de cca. 600 mp, un incendiu la cablurile unui stâlp de electricitate, pe raza municipiului Turnu Măgurele și 11 incendii de vegetație uscată, miriște și gunoi menajer, izbucnite pe raza localităților Crevenicu, Năsturelu, Videle, Brânceni, Roșiorii de Vede, Guruieni, Zimnicea, Turnu Măgurele, Botoroaga, Plosca și Plopi, cu pericol de propagare la gospodăriile cetățenești și culturile agricole din imediata apropiere, precum și de producere a unor accidente rutiere pe drumurile naționale și județene din cauza fumului dens ce a redus semnificativ vizibilitatea.  Cauzele probabile ale acestor evenimente au fost scurtcircuitul electric, focul în spații deschise, lăsat nesupravegheat și țigările nestinse aruncate la întâmplare, pe vegetația uscată.

Toate aceste incendii au fost stinse rapid de pompierii militari teleormăneni, în limitele găsite, reușindu-se astfel salvare de importante bunuri materiale;

7 alte intervenții, respectiv o degajare a unui copac căzut pe DJ 503, între Videle și Moșteni, care bloca traficul rutier pe ambele sensuri, trei misiuni pentru sprijinirea echipajelor medicale ale SAJ Teleorman în vederea preluării unor persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, un transport al unui pacient suspect/bolnav cu virusul SARS CoV 2 către spital, o misiune de asigurare a măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la un eveniment sprotiv și o activitate în sprijinul echipei de vaccinare mobile, la solicitarea DSP Teleorman.

Activități de control și informare preventivă

În ultimele 24 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat 3 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici de pe raza municipiului Alexandria, aplicând pentru neregulile constatate un număr de 14 sancțiuni contravenționale. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate două activități de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 3 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 3 sancțiuni contravenționale.

Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană este esențială pentru limitarea riscului de izbucnire a incendiilor ori de producere a situațiilor de urgență, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă a cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole