13.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Ministerul Dezvoltării a aprobat construirea a trei creşe noi, în Alexandria, Roşiori de Vede şi Turnu Măgurele

Sănătate

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administrației a anunțat aprobarea primelor 138 de creşe noi, moderne, la nivel național. Conform ordinului de ministru, în fiecare municipiu din fiecare județ poate fi construită o creşă. Urmează să fie aprobate şi alte cereri, astfel se vor putea construi creşe şi în oraşele mai mici şi, unde se justifică, şi în mediul rural. Potrivit documentului, în județul Teleorman vor fi construite trei creşe noi, în Alexandria, Roşiorii de Vede şi Turnu Măgurele, sub condiția depunerii documentației în termen de 60 de zile, de la aprobare.
Ministrul a precizat că există doar 386 de creşe acum, în România. Nevoia de a construi creşe noi este evidentă, de aceea, în prima fază, a fost aprobată construirea unei creşe în fiecare municipiu din țară şi a două clădiri de creşe în municipiile care au peste 100.000 de locuitori.
”În total există 47 de cereri aprobate, cu documentația completă depusă. Dintre acestea, sunt patru județe (Covasna, Galați, Satu-Mare şi Sibiu) unde fiecare municipiu a depus cerere şi a adus documentația necesară. Urmează ca, pentru celelalte 91 de finanțări aprobate, autoritățile locale să trimită, în termen de 60 de zile, documentația necesară pentru a putea fi demarată procedura de construcție a creşelor”, a subliniat Cseke Attila.
Ordinul de ministru permite construcția unor creşe noi în 102 municipii din toată țara şi cele 6 sectoare ale Capitalei, dacă autoritățile locale depun, şi pentru cele 91 de proiecte aprobate, cerere completă în acest sens, incluzând terenul disponibil pentru construcție şi justificarea numărului de copii pe baza indicilor de natalitate. ”Dezvoltarea rețelei de creşe trebuie să fie demarată unitar, în toată țara, de aceea am aprobat una sau două creşe construite pentru fiecare municipiu, în funcție de numărul locuitorilor. În urma ordinului emis astăzi, poate fi demarată procedura, acolo unde autoritățile locale sunt partenere în acest proiect”, a spus ministrul.
Ministrul a evidențiat că autoritățile locale pot depune în continuare cereri: ”Încurajez autoritățile locale să depună cereri şi să completeze cererile depuse cu documentația necesară pentru a putea fi construite creşele necesare în toată țara”, a spus Cseke Attila.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole