9.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Cozmin Gușă, analist politic și membru PSD: „Klaus Iohannis i-a propus lui Marcel Ciolacu funcția de Președinte al Camerei Deputaților, pentru ca PSD să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR. Social-democrații doresc și funcția de Președinte al Senatului pentru Vasile Dâncu”

Sănătate

După cum se știe nici astăzi USR-PLUS și AUR nu au reușit să impună pe ordinea de zi parlamentară citirea moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. 92 de parlamentari PSD din cei 94 prezenți în sala de ședințe au votat alături de aleșii PNL respingerea acestui punct de pe ordinea de zi a parlamentului. USR-PLUS acuză PSD de blat politic cu PNL. În această seară, analistul politic Cozmin Gușă, membru PSD, a aruncat bomba:

„Președintele Klaus Iohannis i-a propus președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ca social-democrații să nu voteze în luna Octombrie moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și să susțină din parlament, după modelul Guvernării Tăriceanu, un guvern minoritar PNL-UDMR. În schimbul acestui serviciu PSD ar urma să primească funcția de Președinte al Camerei Deputaților pentru Marcel Ciolacu după ce la congresul PNL Florin Cîțu va fi instalat președinte al liberalilor iar Ludovic Orban va fi dat jos prin votul PNL din funcția de Președinte al Camerei Deputaților. Liderul social-democrat a forțat nota solicitând pentru PSD și funcția de Președinte al Senatului deținută în prezent de Anca Dragu (USR-PLUS), pentru președintele Consiliului Național al PSD, senatorul Vasile Dâncu.”

În opinia noastră, informația dată de Cozmin Gușă va avea darul de a inflama și mai mult spiritele pe scena politică românească. Totodată va da apă la moară celor de la USR-PLUS și AUR de a acuza PSD de „trădare și refacerea fostului USL, alături de Partidul Național Liberal”. Pe data de 15 Septembrie Curtea Constituțională va da verdictul la sesizarea de neconstituționalitate făcută de gruparea Cîțu din PNL pe marginea moțiunii de cenzură USR-AUR. După și în funcție de răspunsul CCR vom asista la „jihadul” politic din Parlamentul României și ne vom convinge dacă PSD va vota ori nu moțiunea USR-AUR. Asta dacă, evident, moțiunea va ajunge la votul parlamentarilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole