11.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

ISU Teleorman – Ziua Pompierilor din România

Sănătate

Astăzi, 13 septembrie 2021, salvatorii teleormăneni sărbătoresc Ziua Pompierilor din România şi împlinirea a 173 de ani de la bătălia din Dealu Spirii, moment istoric ce evocă sacrificiul ostaşilor pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu care, în anul 1848, au scris o pagină de devotament şi demnitate naţională. Lupta din Dealu Spirii a rămas consemnată în istorie ca un act eroic al pompierilor militari în apărarea revoluţiei şi o afirmare patriotică a calităţilor morale şi de luptă ale ostaşilor tinerei armate române. Cu acest prilej rememorăm sacrificiul înaintașilor noștri, celebrăm istoria, gloria și tradiția militară a acestei arme.

În contextul actual generat de pandemia cu coronavirus, pentru ca personalul unității și cetățenii să nu fie expuși pericolului de infectare cu virusul SARS CoV-2 prin desfășurarea unor activități cu public numeros, am ales să fim responsabili și să organizăm într-un cadru restrâns, la nivelul fiecărei subunități, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, prin purtarea măștii de protecție și menținerea unei distanțe de siguranță, un ceromonial prin care să fie prezentate mesajele de felicitare ale inspectorului general al IGSU, general maior Dan Paul Iamandi și inspectorului șef al ISU Teleorman, colonel Marius Stancu. Pe timpul acestor activități, a fost prezentat personalul recompensat cu înaintarea în grad înainte de termen și s-au oferit diplome de merit voluntarilor de la nivelul fiecărei subunității de intervenție.

Și pentru că am fost mereu aproape de membrii comunității noastre, anul acesta am hotărât ca una dintre activitățile dedicate sărbătoririi zilei pompierilor să fie organizată cu ocazia festivităților de deschidere a anului școlar prin intermediul căreia să putem prezenta copiilor și părinților măsurile de prevenire a situaţiilor de urgenţă și modul de comportare în cazul producerii lor.

Împreună cu voluntarii noștri, din cadrul programulului „Salvator din Pasiune”, am fost prezenți în unitățile de învățământ din Turnu Măgurele, Ciuperceni, Islaz, Lița, Putineiu, Segarcea Vale, Traian, Roșiorii de Vede, Peretu, Rădoiești, Dobrotești, Didești, Scrioaștea, Drăgănești de Vede, Văcărești, Crângeni, Zimnicea, Năsturelu, Zimnicele, Bujoru, Bragadiru, Conțești, Fântânele, Suhaia, Piatra,Videle, Blejești, Cosmești, Crevenicu, Mereni, Moșteni, Alexandria, Buzescu, Plosca, Drăgănești Vlașca, Măgura, Nanov și Vitănești.

Reamintim semenilor că pompierii s-au manifestat în cei 173 de ani atât în momentele critice ale istoriei noastre, în lupta cu focul şi cu alte ameninţări, dar şi în activitatea cotidiană de modernizare, reformă şi adaptare a instituţiei la exigenţele în creştere ale societăţii româneşti. Curajul şi devotamentul ne-au ghidat evoluţia către o instituţie modernă și constituie repere ale procesului de dezvoltare instituţională, spre o structură flexibilă, armonizată cerinţelor şi standardelor europene.

În acest proces, imaginea pompierului a evoluat inevitabil de la cea tradiţională, în care lupta cu focul era principala sa preocupare, la pompierul modern capabil să fie servant, conducător auto, paramedic, scafandru, pirotehnist, specialist în protecţie civilă şi CBRN, comandant de acţiune şi de intervenţie, dar şi om al legii în domeniul său de competenţă.

Astăzi îi sărbătorim pe cei care au transformat profesia de pompier în vocație, pe cei care pun pasiune în ceea ce fac, trăiesc şi se bucură pentru fiecare clipă de reuşită, pentru fiecare persoană salvată, pentru şansa la viaţă pe care o oferă celor din jurul lor.

La ceas aniversar, tuturor pompierilor, militari şi civili, le adresăm un gând bun, succese în misiunile viitoare, multă sănătate, noroc şi nenumărate bucurii alături de familie şi cei apropiaţi!

Aprecieri pentru rezultatele obținute

Cu prilejul zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, salvatorii teleormăneni care s-au remarcat prin modul de îndeplinire a atribuțiilor, pregătirea profesională și comportarea demnă au fost înaintați în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:

în gradul de locotenent colonel: – maior Safta Alexandru, locțiitor comandant în cadrul Detașamentului de Pompieri Turnu Măgurele;

– în gradul de locotenent colonel: – maior Dudău Florian, ofițer specialist I în cadrul Inspecței de Prevenire;

– în gradul de plutonier adjutant șef: plutonier adjutant Slăvitescu Mihai Răzvan, subofițer operativ principal în cadrul Inspecției de Prevenire;

– în gradul de plutonier adjutant șef: plutonier adjutant Gheorghe Laurențiu, conducător auto (autospeciale) în cadrul Serviciului Logistic;

– în gradul de plutonier adjutant: plutonier maj. Flămânzeanu Cristian, comandant echipaj în cadrul Detașamentului de Pompieri Zimnicea;

– în gradul de plutonier adjutant: plutonier maj. Dragne Dan Ionuț, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Alexandria;

– în gradul de plutonier adjutant: plutonier maj. Șovar Florel Iulian, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Videle;

– în gradul de plutonier: sergent major Răduț Robert Cătălin, subofițer operativ în cadrul Detașamentului de Pompieri Roșiorii de Vede.

Le mulțumim pentru că servesc Patria cu devotament, curaj și credință sub semnul armei pompierilor, purtând cu mândrie, zi de zi, uniforma militară, cu activități multiple și complexe, cu intervenții nenumărate, cu rezultate foarte bune obținute în misiunile desfășurate și suntem convinși că, în continuare, vor ajuta membrii comunității din care fac parte, cu aceeași abnegație și devotament!

Mesaje de felicitare:

            „Ziua de 13 Septembrie reprezintă simbolul eroismului pompierilor români. În urmă cu 173 de ani, predecesorii noștri au scris cu litere de foc istoria țării, pe frontispiciul căreia se regăsesc năzuințele de libertate socială, independență și unitate națională a poporului român. Tradițiile pompierilor români înscriu și alte fapte memorabile de curaj, cum ar fi participarea la Războiul de Independență sau apărarea vieții și bunurilor pe timpul bombardamentelor din cele două războaie mondiale.

Am deplina convingere că spiritul de echipă, coeziunea și susținerea reciprocă vor rămâne definitorii pentru menținerea climatului de încredere, motivant, deschizător de drumuri către reușite.

Vă mulțumesc tuturor pentru eforturile și sacrificiile pe care le faceți pentru îndeplinirea obiectivului principal al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență – protejarea și salvarea cetățenilor!

La ceas aniversar, vă felicit pentru activitatea depusă și rezultatele profesionale obținute, alături de sincere urări de sănătate și împliniri în plan personal și profesional! La mulți ani!” – Inspector General al I.G.S.U., General maior DAN-PAUL IAMANDI

„Pe data de 13 septembrie sărbătorim Ziua Pompierilor din România și împlinirea a 173 de ani de la Bătălia din Dealu Spirii, actul eroic al înaintașilor noștri în apărarea revoluției și o afirmare patriotică a calităților morale și de luptă ale pompierilor militari.

Sunt onorat să fiu alături de dumneavoastră la această mare sărbătoare şi vă mărturisesc că cel mai mare privilegiu este de a purta împreună, mai departe, crezul „Audacia et devotio” (CURAJ ȘI DEVOTAMENT).

Cu ocazia zilei de 13 septembrie, vă transmit vouă, stimați colegi, precum și tuturor pompierilor – civili şi militari – cele mai calde felicitări, multă sănătate, putere de muncă şi succes în îndeplinirea nobilei și generoasei noastre meniri! La mulți ani!” – Inspector Șef al ISU „A.D. Ghica” Teleorman, colonel STANCU MARIUS  

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole