10.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Guvernul lui Superman și România văzută de sus – Florin Piper

Sănătate

Conform ultimului sondaj INSCOP,  63% dintre români spun că o duc mai rău decât în ultimii ani ai regimului comunist, toți cei chestionați fiind persoane care aveau peste 18 ani în perioada regimului comunist. Datele acestui sondaj ne arată exasperarea românilor ajunși la limita răbdării tocmai pentru că nu există perspectivă în ceea ce privește viitorul.

România se află în mijlocul unei crize economice și politice fără precedent. În fiecare familie se vede –  și mai ales se simte – incompetența acestei guvernări. Cum să ai încredere în viitor când premierul țării tale, în mijlocul unei crize majore, nu găsește altceva de făcut decât să pozeze și să se posteze în erou de desene animate?

Se gândește Superman-Cîțu la cei 1,57 milioane pensionari cu pensie sub 1000 lei /lună sau la cei 2,92 milioane pensionari cu pensie mai mică de 1600 lei/lună ?

Știe Superman-Cîțu că acești pensionari – bunici, părinți care au muncit o viață pentru această țară –  vor trebui să cheltuie pensiile pe 4 – 6 luni pentru a-și achita utilitățile scumpite prin deciziile guvernului condus de el ?

Explozia facturilor la energie, patronată de Guvernul PNL – USR, va usca ultimele economii ale acestora și vor urca prețul tuturor produselor și serviciilor până la cer. Uraganul scumpirilor lovește totul, fără excepție: produse alimentare, bunuri de larg consum, materiale de construcții, utilități, transport, totul.

Totul va fi mai scump, iar cei mai mulți dintre români pur și simplu nu vor putea face față ! Deja 45% dintre români suferă de sărăcie energetică.

Guvernul președintelui Iohannis, nu al românilor, trebuie să ne explice de ce s-a grăbit cu liberalizarea pieței de energie, în condițiile în care nu exista concurență reală pe piață, nu existau suficiente capacități de producție interne și nu existau prevederi pentru consumatorii vulnerabili.

Să ne explice Superman-Cîțu de ce PNL a eliminat taxa de 2% din cifra de afaceri a corporațiilor din sectorul energetic? Acea taxă ar fi asigurat resursele financiare pentru protecția consumatorilor vulnerabili.

Dar de la înălțimea lui Superman-Cîțu, românii sunt cei mai fericiți dintre europeni și nu au nevoie de protecția statului. Guvernanți, priviți în jos și conștientizați că cei mulți pe care-i nedreptățiți zi de zi, fac o țară și nu mâna de privilegiți pe care-i mângâiați protector pe creștet.

Prof. Florin Piper-Savu, Deputat P.S.D. Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole