16.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 1, 2024

Declarație politică – Florin Piper

Sănătate

I N T E R P E L A R E

Adresată: Ministerului Educației și Cercetării

  Domnului ministru, Sorin Mihai Cîmpeanu

De către: Deputat P.S.D. Teleorman, Florin Piper-Savu

Subiect: Revenire interpelare ”Investiția în infrastructura sportivă înseamnă a investi în educaţie și în sănătate”( nr. 263B/03.06.2021)

Domnule Ministru,

Urmare interpelării mele nr.263B/03.06.2021, având ca subiect ”Investiția în infrastructura sportivă înseamnă a investi în educaţie și în sănătate” am primitrăspunsul dvs. nr. 12237/22.06.2021 care nu numai că este incomplet, dar este și evaziv.

  1. Referitor la obiectivele de investiții: ”Sediu și sală de sport pentru Clubul Sportiv Școlar din Roșiorii de Vede” îmi comunicați că începând cu anul 2017 lucrările au fost întrerupte deoarece constructorul nu s-a prezentat pentru efectuarea de lucrări, iar la ”Sediu și sală de sport pentru Clubul Sportiv Școlar din Turnu Măgurele” constructorul a părăsit în anul 2018 șantierul, nemulțumit că nu i-a fost acceptată solicitarea de majorare a prețului și vă întreb, ce măsuri a luat ministerul în aceste cazuri ?

A fost sancționat/penalizat constructorul pentru neîndeplinirea clauzelor contractuale?

Răspunsul dvs. face referire doar la obligațiile care-i revin Inspectoratului Școlar Județean Teleorman și Clubului Sportiv Școlar Alexandria pentru continuarea lucrărilor la cele două investiții, obligații ce presupun importante și noi cheltuieli care sunt departe de a conduce la finalizarea lucrărilor.

Insist să-mi răspundeți la întrebarea la care ați evitat răspunsul: Ce orizont de timp le oferiți lor, copiilor, dar și părinților acestora, pentru desfășurarea activității în condiții propice obținerii performanței sportive și nu numai ? În continuare, colegii mei și copiii dornici de a face performanță vor desfășura, pentru ani buni, antrenamentele în păduri, parcuri sau vor fi la bunăvoința  autorităților locale pentru ca, în limita timpului și a spațiului disponibil să folosească sălile de sport administrate de acestea.

  • V-am întrebat pe ce criterii se alocă bugetul la articolul 57 – asistență socială, articol în baza căruia se finanțează competițiile sportive și mi-ați transmis o sumă pe care ați alocat-o Inspectoratului Școlar Județean Teleorman, fără să-mi precizați criteriile pe care ați alocat această sumă. Revin și vă întreb, ați luat în considerare și nevoile cluburilor sportive din Teleorman când ați alocat acea sumă inspectoratului școlar ? Pe ce criterii ?
  • Din păcate, îmi dovediți că ministerul educației nu știe și nici nu vrea să știe care sunt problemele cu care se confruntă cluburile sportive școlare. V-am prezentat o problemă cu care se confruntă toate cluburile sportive școlare – lipsa posturilor de șofer salarizate corespunzător acestei funcții din organigrama cluburilor –  și v-am explicat și ceea ce presupune lipsa lor. Răspunsul primit nu numai că nu mă mulțumește, dar îmi dovedește o lipsă de responsabilitate față de problemele din sistem. Aveți de gând să reglementați acest aspect ? Când și cum ? Nu este vorba doar de numărul de posturi alocate, ci de felul acestor posturi, domnule ministru.

Cu speranța că veți reconsidera interpelarea depusă, aștept răspunsul dvs. atât oral cât și în scris, la fiecare întrebare, în termenul prevăzut de lege.

Cu respect,

Deputat P.S.D. Teleorman

Prof. Florin Piper-Savu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole