16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

PMP: Spitalul Județean Constanța, în flăcări. Cine răspunde ?

Sănătate

România este aruncată, din nou, în flăcări. Șapte morți la Spitalul din Constanța. Adică, întreaga secție ATI, unde bolnavii de coronavirus erau intubați, fiind în stare gravă. Statul român nu mai este în stare să aibă grijă de proprii cetățeni.
Cât costă o instalație tehnică în raport de cât se fură, în fiecare zi, în sistemul de sănătate? Câteva cifre orientative, vă rugăm frumos. Cine zice că ar gestiona această țară ar trebui să le explice, fiecărui copil, nepot, frate, părinte, care și-a pierdut rudele, în acest incendiu de la Constanța, de ce se dovedește, din nou incapabil, să ofere românilor siguranța zilei de mâine.
Din nou, cine plătește și cum se rezolvă această nenorocire care nu se întâmpla decât în state “căzute de pe harta“ civilizației?

PMP își manifestă indignarea față de dezastrul din sistemul sanitar, care produce numeroase victime nevinovate, în rândul bolnavilor. Un incendiu puternic la Spitalul Județean Constanța, în secția ATI a dus la moartea, până acum, a patru bolnavi, întoxicați cu fum. O tragedie care se repetă, în fiecare an, din cauza incompetenței autorităților. Din păcate, statul român nu a învățat nimic din dramele trecute, nu s-a luat nicio măsură viabilă de la precedentele incendii de la Spitalul Județean Piata Neamț sau de la Institutul ” Matei Balș” din București.

PMP solicită organelor abilitate să facă lumină în aceste cazuri nefericite, care nu mai pot fi considerate simple accidente, de vreme ce se petrec, periodic, în toată țara. Guvernul trebuie să-și asume această tragedie iar cei responsabili să fie demiși și deferiți justiției. România nu mai poate îndura atâta indolență din partea unor vremelnici conducători ai soartei cetățenilor săi.

PMP Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole