7.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Doctorul „O MIE” la ceas de sărbătoare. La mulți ani, Maestre Dan Ștefănescu!

Sănătate

Indiscutabil, reputatul crainic sportiv radio de la RRA, Dan Ștefănescu, reprezintă una dintre vocile de AUR ale celebrei emisiuni „Fotbal, minut cu minut”. Istoria transmisiunilor sportive realizate de Radio România Actualități îl așează pe Dan Ștefănescu între vocile celebre ale acestei emisiuni: Gheorghe Minoiu, Nicolae Soare, Ion Ghițulescu, Sebastian Domozină, ori Dan Voicilă. Puțini știu însă că în cei aproape 40 de ani și aproape o mie de transmisiuni sportive live, roșioreanul Dan Ștefănescu și-a petrecut viața mai mult în mașină și în avioane străbătând drumul Alexandria (unde locuiește și a ocupat funcția de director al DSP Teleorman) și localitățile de unde avea să transmită întrecerile sportive. Da, Dan Ștefănescu, este născut la Roșiori de Vede pe data de 10 Octombrie. Adică, este teleormănean, get-beget.

Aproape jumătate dintre transmisiunile efectuate de Dan Ștefănescu sunt legate de arena sportivă din Trivale, motiv pentru care fotbaliștii Argeșului de glorie, pe care i-a comentat în sute de partide, îi poartă un respect binemeritat. Elocventă este declarația de dragoste făcută nouă la o deplasare cu Sporting Roșiori la Pitești de fostul portar al Argeșului de Aur, Vasile Stan: „Pitești și Roșiori sunt două orașe cu multe amintiri fotbalistice comune. Pe vremea mea, marile cluburi din fotbalul românesc, Steaua, Dinamo și Rapid se băteau care să joace la Roșiori cu Rova, pe motiv că aici a existat întotdeauna un public bun cunoscător de fotbal și pasionat în egală măsură. Cum este în viață, când trei se ceartă, al patrulea câștigă: FC Argeș, care mergea la Roșiori de fiecare dată cu o mare plăcere să joace cu Rova. Istoria noastră comună este legată și de persoana domnului doctor Dan Ștefănescu, roșioreanul dumneavoastră celebru care a făcut istorie din cabina noastră de transmisie.”. O declarație a unui fost mare fotbalist argeșean care spune totul.

Revenind la Dan Ștefănescu, reputatul comentator s-a retras de pe „calea undelor” în momentul în care a atins „borna” O mie de transmisiuni live. Ajungând la această cotă, bunul său prieten, Ovidiu Ioanițoaia, i-a dat un supranume devenit celebru peste timp: „Doctorul O MIE”.

La ceas de sărbătoare, redacția noastră îi adresează Doctorului O MIE, multă sănătate și tradiționala urare LA MULȚI ANI!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole