7.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Iohannis joacă un stupid șah-mat cu destinul poporului român

Sănătate

Luni, am asistat la un simulacru de consultari pentru desemnarea primului ministru. La Cotroceni, Iohannis, profitand de faptul ca marile partide nu au mers cu propuneri concrete de premieri, l-a nominalizat pe Ciolos candidat pentru functia de premier. Ce a vrut sa faca Iohannis, prin desemnarea liderului USR? In primul rand a vrut sa se razbune pe rezisti ca au pus umarul sa-i „tranteasca” guvernul. Prin decizia lui, presedintele a dat sah la USR, comprominandu-i. Asa cum Romania politica stie, si Iohannis intuia ca pe Ciolos nu il vrea nici un partid parlamentar, drept urmare, nu va reusi in cele 10 zile de gratie sa incropeasca o majoritate. Replica partidelor nu s-a lasat asteptata fata de nominalizare. Nimeni nu il vrea pe Julien si considera desemnarea drept o gluma. O gluma cinica, spunem noi, pe spatele unui popor si asa greu incercat.
PSD nu il vrea pe Ciolos, PNL il invita sa guverneze cu PSD si AUR, UDMR considera o gluma desemnarea acestuia. Drept urmare, pentru a nu lungi boala, Julien ar trebui cat de repede sa isi depuna mandatul, recunoscandu-si infrangerea. Dar nu suntem siguri ca Ciolos va face asta. Cine va fi adevarata propunere, care urmeaza sa vina in maxim 10 zile? Sa fie din nou Citu? Daca da, este clar ca nu vom avea premier votat si mergem la anticipate. Daca va fi Bode sau un altul, nu cred ca USR il va sustine, dupa ce liberalii i-au spus „pas” lui Ciolos. Si atunci, in conditiile in care nu se va cristaliza o majoritate parlamentara, cat timp vom mai trebui sa traim in haosul dictat de viata politica actuala?…
Speranta nu poate veni de la Iohannis, a dovedit luni ca tara asta amarata nu conteaza pentru el, speranta trebuie sa vina de la partidele majoritare. Gluma sinistra cu Ciolos care reprezinta un partid de 14 la suta la alegerile de anul trecut si maxim 10 la suta la momentul actual, nu poate sa fie repetata. Poporul acesta merita conducatori responsabili si partide care sa promoveze interesul national. Romania, nu mai poate sa suporte experimente politice cinice.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole