6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

Jurnalul operativ din ultimele 72 de ore – 187 de misiuni

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 187 de misiuni, după cum urmează:

119 cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv cazurile cu pacienți suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 2 incendii, dintre care unul izbucnit într-un apartament din municipiul Alexandria, în urma căruia au rezultat cinci victime, trei fiind transportate la spital și un incendiu care s-a manifestat într-o gospodărie din localitatea Vitănești, la anexele gospodărești, fără victime. Cauzele probabile ale acestor evenimente au fost efectul termic de la un radiator lăsat în funcțiune nesupravegheat, care a aprins materialele combustibile din apropiere și scurtcircuitul produs la o moară de uruială electrică uitată de proprietar sub tensiune pe timpul nopții.

Cele două incendii au fost stinse în limitele găsite, cu ajutorul autospecialelor de lucru cu apă și spumă din dotarea subunităților;

– 4 accidente rutiere fără victime, la care pompierii militari au intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 62 alte misiuni, dintre care: 4 misiuni pentru deblocarea unor ușilor de acces în locuințe, pentru a facilita intervenția echipajelor medicale la persoanele cu probleme de sănătate, 2 misiuni în sprijinul echipajelor SAJ pentru preluarea unor pacienți supraponderali sau cu probleme locomotorii, 11 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o decontaminare a autospecialelor de intervenție, o activitate în sprijinul echipei de vaccinare de la nivelul județului Teleorman și 43 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practibilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la două unități de învățământ din localitățile Traian și Conțești,  precum și la un operator economic din domeniul alimentației publice din localitatea Siliștea Gumești. Pe timpul acestor misiuni, a fost efectuată o activitate de instruire a personalului cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale în cuantum de 6000 de lei.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 13 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din localitățile Vedea, Siliștea Gumești, Vitănești, Mârzănești, Ștorobăneasa, Răsmirești și Țigănești, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 5 sancțiuni contravenționale.

Având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire înregistrat în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole