12.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, mai 3, 2024

ISU Teleorman – Jurnalul operativ al ISU Teleorman din ultimele 24 de ore – 63 de misiuni

Sănătate

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 63 de evenimente, după cum urmează:

39 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 23 alte misiuni, dintre care: 4 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, o intervenție pentru salvarea unui animal și 18 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

– un incendiu, izbucnit în jurul orei 18.19, în localitatea Seaca, județul Olt, la o moară și la o gospodărie din imediata apropiere. Pentru gestionarea acestei situații de urgență, la fața locului au intervenit forțe și mijloace din cadrul ISU Teleorman, Detașamentul de Pompieri Roșiorii de Vede, cu zece pompieri, două mașini de stingere, o autoscară și o autospecială de primă intervenție și comandă, iar din cadrul ISU Olt au acționat 17 pompieri cu două autospeciale de stingere, o autoscară, două autospeciale pentru primă intervenție și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ trei ore, în limitele găsite, flăcările distrugând moara pe cca. 200 mp, o anexă gospodărească pe o suprafață de 70 mp, acoperișul casei de locuit din apropierea anexei, pe aproape 15 mp, 15 t de grâu, 5 t de lemne de foc, 3 t de tărâțe de grâu și 0,5 t de făină.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 450 000 de lei, iar cea a bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit și celelalte anexe gospodărești, la peste 150 000 de lei. Din primele cercetări efectuate pentru stabiliirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul a fost generat de un scurtcircuit electric produs la echipamentul tehnologic al morii.

La acest eveniment nu s-au înregistrat victime omenești.

Activități de control și informare preventivă

În ultimele 24 de ore, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat trei controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la un operator economic din domeniul agricol, un obiectiv de cult și o unitate de învățământ de pe raza localității Pietroșani, aplicând pentru neregulile constatate 23 de sancțiuni contravenționale în cuantum de 3500 de lei.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua în perioada următoare activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole