13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

PSD a reușit să impună plafonarea scumpirilor la energie – Dănuț Cristescu

Sănătate

Este o dublă victorie a PSD, care, chiar și din Opoziție, a reușit să impună cu succes atât plafonarea, ca soluție de blocare a scumpirilor energiei, cât și includerea în mecanismul de plafonare și compensare a instituțiilor publice – spitale, școli, așezăminte sociale, etc – dar și a IMM-urilor.

Guvernul Cîțu a fost silit să admită plafonarea prețurilor la energie! Spre deosebire de Cîțu și PNL care respingeau categoric plafonarea, PSD a pledat insistent, încă din vară, pentru această soluție, adoptată inclusiv în țări ale UE.

În varianta legii inițiate de guvernul Cîțu plafonarea NU e la nivelul pe care-l propunea PSD, dar este totuși o plafonare care blochează scumpirile nestăvilite și continue ale gazelor și electricității.

PSD a strâns 500.000 de semnături dîn întreaga țară în favoarea plafonării și le-a adus la dezbaterile din plen, reușind să impună ca plafonarea și compensarea să se aplice nu doar consumatorilor casnici, ci și instituțiilor publice, CET-urilor și IMM-urilor, cu efecte benefice generale:

Bugetele administrațiilor locale vor putea, pe cât posibil, să facă față cheltuielilor cu facturile pentru încălzire și apă caldă, se îndepărtează spectrul opririi complete a termoficării!

Oamenii, instituțiile și firmele vor avea, pe durata iernii, căldură și electricitate la prețuri mai suportabile;

Spitalele – deja solicitate la maximum – scapă și ele de perpectiva criminală de a li se tăia curentul electric și/sau gazele pentru neplată;

Școlile, grădinițele, așezămintele sociale, de asemenea, prin includerea în schema de plafonare/compensare își vor putea achita facturile și vor putea traversa iarna în condiții relativ normale;

Introducerea IMM în categoriile eligibile pentru plafonare/compensare energie le menține în piață și astfel se evită, pe cât posibil, dezastrul falimentelor și al concedierilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole