5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Cîțu bate pama cu USR iar Kelemen Hunor o „virează” spre PSD

Sănătate

Lovitura de palat in timpul negocierilor PNL pentru formarea noii majoritati guvernamentale; in timp ce Florin Citu a dat semnale pozitive pentru liberali dupa intalnirea de astazi cu Dacian Ciolos, spunand ca este oprimist cu privire la refacerea coalitiei PNL-USR-UDMR, liderul maghiarilor Kelemen Hunor a declarat ca „ia in calcul si varianta unui premier de la PSD, deoarece PSD-ul este cel mai mare partid parlamentar si este normal sa mearga cu propunere de premier la Cotroceni”.

Declaratia lui Hunor este vazuta ca un adevarat tzunami pentru PNL care si asa in formula PNL-UDMR-USR nu face majoritate, deoarece calculul aritmetic spune ca cele trei partide au in total 226 de parlamentari si le-ar mai trebui inca 8 sa treaca guvernul prin parlament. Revenind la UDMR, pragmatici cum ii stim, maghiarii sunt realisti si se pare ca nu se vor aventura alaturi de Citu in aceasta nesigura alianta sortita sa pice in parlament. Astfel, pentru Florin Citu pozitia liderului Kelemen Hunor poate fi receptata o lovitura de KO in plina campanie de gasire a numarului de voturi necesare trecerii guvernului prin parlament.

Privind echidistant si interpretand corect declaratia de astazi a liderului UDMR, putem spune ca reprezentantii maghiarilor din parlament iau in serios o eventuala noua majoritate parlamentara alaturi de PSD. Cel putin, indemnul rational al lui Hunor adresat omologului sau de la PSD, Marcel Ciolacu, de a merge la consultari la Cotroceni cu un nume de premier asta spune.

Asa cum a declarat PSD-ul prin vocea lui Sorin Grindeanu, social-democratii vor merge la consultari cu presedintele Iohannis cu un nume de prim ministru din partea lor urmand sa realizeze o alinata politica menita sa confere o majoritate parlamentara solida. PNL este in corzi, si lucrul acesta este recunoscut atat de Emil Boc, Lucian Bode dar si de Gheorghe Falca care au declarat raspicat ca sigura varianta ca PNL sa ramana la guvernare este cea cu PSD. Social-democratii il tin incorzi pe Citu si pluseaza: ori functia de prim ministru, ori zece ministere cu varianta ca social-democratii sa aleaga primi. Citu pana in prezent nu a acceptat varianta preferand o alianta cu USR prin care este posibil ca PNL sa nu reuseasca nici de data aceasta sa-si treaca guvernul prin parlament. Concluzionand, mingea este in terenul celor de la PSD, mai ales acum cand si UDMR a inceput sa le faca social-democratilor „declaratii de dragoste”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole