13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

Istoria „cavalerilor fluierului” din Teleorman consemneaza 4 „centrali” si 6 asistenti la liga 1. Doi dintre arbitrii de centru, au avut ecuson FIFA- Dan Petrescu si Cristina Ionescu (Babadac)

Sănătate

Putini confrati s-au aplecat pana in prezent si asupra activitatii de arbiraj la cel mai inalt nivel al „cavalerilor” fluierului din Teleorman, plecandu-se de ideea preconceputa ca judetul nostru nu a excelat la acest capitol.

Alexandru Rolea

Cu toate acestea, judetul nostru a „punctat” inca din anii ’80 la capitolul „cavaleri ai fluierului in Divizia A” prin doi regretati arbitri care au impresionat prin evolutiile lor constat bune din pozitia de „tusieri”, cum se numeau la acea vreme arbiri asistenti de astazi. Este vorba de rosioreanul Mihai Pencea si de Florea Scoicaru, din Alexandria. La finalu anilor ’80, Teleormanul l-a dat pe arbirtul de centru, ecuson FIFA, Dan Petrescu -„Fibra”, fost presedinte CCA. Dan Petrescu este din Radulesti, comuna de langa Videle. Imediat dupa Revolutie, Teleormanul a punctat si la capitolul „arbitri de centru”, prin Iulian Udrica, din Stejaru si Alexandru Bajan din Videle. La putin timp dupa cei doi, o regasim in aceasta galerie selecta pe Cristina Ionescu, actualmente Babadac, arbitra din Alexandria fiind considerata una dintre cele mai valoroase arbitre din fotbalul romanesc. Cristina este al doilea arbitru FIFA din Teleorman si are la activ arbitrata o finala de CM la fete.
Mergand la capitolul „asistenti”, ii regasim pe Stan Prodan din Alexandria si Alexandru Rolea din Troianu, cei doi asistenti teleormaneni facandu-si simtita prezenta pe prima scena fotbalistica a tarii, in perioada anilor 1990-2000. In ceea ce il priveste pe Alexundru Rolea, acesta are ca asistent arbritrate si partide internationale.

Marius Bobe sursa: Teresport.ro

Dupa anul 2007, in arbitrajul romanesc de prima liga, apar alte doua nume importante de arbitri asisteni; Ionut Babadac din Alexandria si, in fine, Ionut Marius Bobe din Videle. In momentul de fata, doar Marius Bobe mai este arbitru in activitate, care mai are la activ 8 ani de arbitraj pe prima scena fotbalistica, videleanul avand 37 de ani. Asteptam cu interes aparitia la cel mai inalt nivel a „cavalerilor fluierului” nume noi de arbitri care sa continuie traditia cavalerilor fluierului din Teleorman pe prima scena fotbalistica din Romania.

Cristina si Ionut Babadac sursa: Libertatea.ro
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole