21.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – Jurnalul operativ de weekend: 184 de misiuni

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 184 de misiuni, după cum urmează:

94 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– un accident rutier, produs pe DJ 601C, între Cosmești și Bâscoveni, la care pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a unei persoane rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Evenimentul rutier a rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 2 incendii, unul izbucnit la o locuință din localitatea Călmățuiu de Sus, din cauza unei butelii defecte ce prezenta scăpări de gaze, fiind distruse bunurile dintr-o bucătărie și unul la o casă de locuit din localitatea Ciolănești, la nivelul acoperișului, din cauza coșului de fum. Pe timpul intervențiilor nu s-au înregistrat victime omenești;

– 87 alte misiuni, dintre care: 17 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 2 transporturi de persoane de la spital la domiciliu, o misiune în sprijinul personalului medical implicat în derularea campaniei de vaccinare, o salvare a unui animal căzut într-un canal și 66 de misiuni de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat cinci controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la operatorii economici din domeniul alimentației publice și al confecțiilor textile, din Alexandria, Roșiorii de Vede și Turnu Măgurele. Pe timpul acestor misiuni, au fost efectuate 5 activități de instruire a personalului angajat cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 16000 de lei.

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la11 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din localitățile Alexandria, Turnu Măgurele, Alexandria, Roșiorii de Vede, Crângeni și Călmățuiu, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 7 sancțiuni contravenționale.

Având în vedere numărul mare de cazuri de îmbolnăvire înregistrat în ultima perioadă, recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului SARS CoV 2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole