10.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Concursul de directori de scoli a aprins spiritele în Consiliul local Roșiorii de Vede. Consilierii PSD:” Ce cauta un președinte de partid sa fie membru într-o comisie?”

Sănătate

Consilierii locali PSD din Roșiorii de Vede au plecat din sală înainte de terminarea ședinței de luni, 11 noiembrie, după ce PNL și USR și-au impus lista de persoane care să facă parte din comisiile de evaluare a probei de interviu la concursul pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct, la cele șapte școli de pe raza municipiului, în locul susținerii. Social-democrații au acuzat că pe listă sunt numai persoane cu funcții politice.
Conform declarațiilor făcute în timpul ședinței, pe lista comună PNL-USR se află următoarele persoane care vor face parte din comisiile de evaluare a probei de interviu, după ce propunerea a trecut de consiliul local:
– Școala Mihai Eminescu – Adelina Sfăt (PNL)
– Școala Alexandru Depărățeanu – Săraru George (PNL)
– Școala Dan Berindei – Doru Ciofalcă (PNL)
– Școala Zaharia Stancu – Florentin Iordache (USR)
– Colegiul Național Anastasescu – Alexandru Iliescu (PNL)
– Liceul Tehnologic Virgil Madgearu – Constantin Fierăscu (USR)
– Liceul Tehnologic Anghel Saligny – Roxana Pencea (USR)

Consilierii PSD au propus ca din comisii să facă parte câte un reprezentant al părinților, care este și membru în consiliul de administrație, la fiecare din cele șapte unități de învățământ din municipiu.
Lista de nume propusă de PSD:
– Școala Mihai Eminescu – Lazăr Marinela
– Școala Alexandru Depărățeanu – Burcescu Nicoleta
– Școala Dan Berindei – Dobrin Liliana
– Școala Zaharia Stancu – Mircea Mugurica
– Colegiul Național Anastasescu – Argeșeanu Gabriel
– Liceul Tehnologic Virgil Madgearu – Velcea Adrian
-Liceul Tehnologic Anghel Saligny – Popescu Mihaela Mirela

”Listă de persoane cu funcții politice”, au acuzat social-democrații
Au fost multe schimburi de replici între cele două tabere, în ședința consiliului local.
Astfel, consilierii PSD au acuzat că, în ciuda declarațiilor că se dorește depolitizarea învățământului, lista susținută și votată de PNL și USR conține doar persoane cu funcții politice, în frunte cu Adelina Sfăt, președintele PNL Roșiori de Vede.
“Ce să caute un președinte de partid să fie membru într-o comisie? Și spuneți că o să fie și imparțial. Mie mi se pare o incompatibilitate clară, nu puteți să spuneți măcar că este consilier local. E președinte de partid și atât. Vrem să fie corect? Ne dorim să fie corect? Păi atunci, haideți să lăsăm demagogia la o parte și să propunem colegi care n-au partipriuri politice, dar care sunt implicați în viața școlilor, care cunosc ce se întâmplă acolo și care își doresc ce e mai bine pentru ei și pentru copii”, a criticat Cristiana Piper -Savu, faptul că Adelina Sfăt este cap de listă.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole