10.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Consultare publică privind Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Teleorman pentru perioada 2021-2030, realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea capacității instituționale și de planificare strategică a administrației publice din județul Teleorman”

Sănătate

În calitate de beneficiar, Consiliul Județean Teleorman implementează, în conformitate cu prevederile Contractului de finanțare nr. 298 din 13 decembrie 2018, proiectul „Îmbunătățirea capacității instituționale și de planificare strategică a administrației publice din județul Teleorman”, co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă  2014 – 2020.

Perioada de implementare este de 43 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 956.789,12 lei, din care asistență financiară nerambursabilă (98% din valoarea eligibilă) – 937.653,34 lei și contribuție locală (2% din valoarea eligibilă) – 19.135,78 lei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea capacităţii instituţionale şi de planificare strategică a administraţiei publice din judeţul Teleorman, în vederea creşterii calităţii deciziilor şi a dezvoltării mecanismelor de fundamentare a iniţiativelor de politici publice la nivel judeţean.

Rezultatele proiectului:

– 2 studii de planificare strategică (Strategia de dezvoltare durabilă a judeţului Teleorman pentru perioada 2021-2030 și Actualizarea Planului de Amenajare Teritorială a Județului Teleorman);

– 40 persoane instruite în domeniul managementului strategic (25 persoane în managementul strategic în administrația publică și 15 persoane în domeniul urbanism, amenajarea teritoriului, autorizarea și disciplina în construcții și protecția mediului).

„Strategia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Teleorman pentru perioada 2021 – 2030” a fost elaborată în patru etape, de către Consultantul S.C. SYNESIS PARTNERS S.R.L.  Bucureşti:

  1. Elaborarea analizei privind starea economică, socială și de mediu a comunității;
  2. Elaborarea analizei de impact privind măsurile întreprinse în perioada 2016 – 2020, la nivelul județului Teleorman;
  3. Elaborarea raportului privind prioritățile de dezvoltare 2021- 2030, în vederea elaborării strategiei și Redactarea documentului strategic;
  4. Redactarea finală a documentației realizată cu introducerea eventualelor revizuiri datorate consultării publice, aprobarea documentației prin Hotarâre a Consiliului Județean Teleorman.

Informarea, consultarea și implicarea activă a cetățenilor și tuturor factorilor de interes local este o prioritate a Consiliului Județean Teleorman și face parte din procesul de elaborare a strategiei.

În acest context, vă invităm să consultați proiectul de Strategie supus dezbaterii publice, care se regăsește postat pe site-ul Consiliului Județean Teleorman „secțiunea/pagina destinată proiectului „Îmbunătățirea capacității instituționale și de planificare strategică a administrației publice din    județul Teleorman”.

Așteptăm cu interes propunerile dumneavoastră până cel târziu la data de 21.12.2021:

  1. Ca mesaj, în format electronic pe adresele de email: cjt@cjteleorman.ro; proiecteteleorman@gmail.com; strategiejudeteana@cjteleorman.ro  și contact@synesispartners.ro;
  2. prin poștă sau curier rapid la adresa: str. Dunării nr. 178, Mun. Alexandria, jud. Teleorman;
  3. personal, la sediul Consiliului Județean Teleorman,  str. Dunării nr. 178, Mun. Alexandria, jud. Teleorman.

          8.11.2021

Comunicare presă, Consiliul Județean Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole