6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Dreptul la educație este garantat de Constituție! – Dănuț Cristescu

Sănătate

Criteriul vaccinării profesorilor reprezintă o sancțiune nedreaptă pentru elevi. Se creează o discriminare între elevi. Cei cu prezență fizică au acces la un învățământ calitativ mai bun și au șanse mai mari la examenele de departajare. Cel mai grav e că cele mai multe școli din treimea care nu îndeplinește criteriul sunt în mediul rural – adică exact acolo unde sunt mari dificultăți de acces la învățământul online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a recunoscut că educația online este un dezastru în condițiile în care jumătate dintre localitățile din România nu au acces la o rețea de internet necesară pentru accesul cursurilor. Tot ministrul PNL al Educației a admis că 237.000 de elevi nu au acces la internet, iar 287.000 nu au avut instrumentul (tableta) pe care să urmeze cursurile online.

Mulți dintre acești elevi se află exact în școlile închise din mediul rural, ceea ce înseamnă că pentru ei a fost suprimat cu totul dreptul fundamental la educație. Nu există nicio analiză a aplicării acestui criteriu de vaccinare în școlile în care elevii nu au acces la sistemul online.

Acest criteriu al vaccinării produce multe anomalii și absurdități. Este total absurd să refuzi accesul la educație copiilor pe criteriul nevaccinării profesorilor într-o localitate în care rata de infectare este Zero! Este total absurd ca o școală cu vaccinare foarte mare la profesori să nu se deschidă pentru că nu s-a vaccinat personalul auxiliar care oricum nu este vector de transmitere a virusului în școală. Este absurd să sancționezi elevii și chiar să le suprimi dreptul la educație (în cazurile în care nu există acces la educație online) pentru că Guvernul nu a fost în stare nici până acum să cumpere teste.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole