4.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Marcele, nu ne omorî!

Sănătate

PSD, la un pas de a renunța la întrarea la Guvernare. După negocierile de ieri între PNL și PSD, a apărut un adevărat scandal pe repartiția ministerelor, între Rareș Bogdan și Marcel Ciolacu. Bogdan i-a reproșat liderului PSD ca „îi omoară” cu solicitările lor privind alocarea ministerelor pe partide.
Era de așteptat apariția unui astfel de episod, mai cu seamă când se „dispune” realizarea unei astfel de alianțe „împotriva naturii”, numai pentru a salva PNL și pe Iohannis de suspendare!
Ceea ce a dispus Ciolacu, respectiv o alianță cu o …fracțiune din PNL care nu mai acumulează nici măcar 15 la suta din preferințele electorale, reprezintă o lipsă de maturitate politică, care creează o stare de disconfort electoratului de stânga care nu accepta o „iubire” între PSD și PNL numai pentru a salva PNL și pe Iohannis de suspendare. Electoratul de stânga se considera trădat de Ciolacu, Grindeanu și Stanescu, punând într-o situație limită atât aleșii locali ai „ciumei roșii”, conform declarațiilor publice ale lui Iohannis și liberalilor, devenită acum „crucea roșie”. PSD nu va putea construi într-o ipotetică guvernare, pentru că va trebui să repare și să acopere găurile lăsate de guvernarea PNL-USR.
Ce îl indeamna pe liderul PSD să ducă partidul într-o astfel de aventură care îl va costa decontarea cu vârf și îndesat, cum spun românii, perioada petrecută la guvernare?… Nicidecum „salvarea României” ci presiunile din teritoriu de la anumiți baroni locali care nu văd în fața ochilor decât „cașcavalul” oferit de guvernare. Pentru că Ciolacu, Stănescu și Grindeanu nu sunt oameni de stat, nu împărtășesc cu nimic principiile lui Iliescu și Năstase.
Aseară, pâna și Marcel, cel care se dovedește a fi slab și nepregătit a deține pe cap o „pălărie asa mare” , respectiv funcția de președinte PSD, a realizat (credem noi), că ceea ce vrea să facă – o alianță pentru salvarea lui Iohannis -, este un gest sinucigaș și a amenințat cu „ruperea guvernării”.
Pe timpul lui Ion Iliescu, așa ceva nu se întâmpla, să bați palma cu un „dușman” care te trage în jos. Și asta, pentru că PSD era condus de oameni de stat. Și oamenii de stat au fost totdeauna deasupra oricăror interese. Singurul lor crez era să nu dezamăgească națiunea română care le-a dat votul de încredere. Cu responsabilitate! No comment!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole