7.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Marius Budăi, ministrul desemnat al Muncii: „Statul va acorda ajutor financiar pentru pensionarii cu pensii mici. Aceștia vor primi 1200 de lei în plus, pentru cheltuielile de iarnă”

Sănătate

Ministrul desemnat al Muncii, Marius Budăi, a declarat că pensionarii cu pensie de până în 1.600 de lei vor primi 1.200 în plus, sub forma unui ajutor destinat cheltuielilor de iarnă. Este o decizie în premieră pentru sistemul național de pensii.
Marius Budăi a mai spus că pensiile vor crește cu 10% după ce PNL și PSD au ajuns la un acord. Mai mult, acesta a dezvăluit că va fi majorată și pensia minimă. Va fi o creștere de 200 lei, adică de la 800 la 1.000 de lei.
„Pensionarii care au până la 1.600 de lei vor primi, în luna ianuarie, un sprijin de 1.200 de lei pentru acoperirea cheltuielilor pe timp de iarnă.
Pe lângă creşterea de pensii pe care o asigurăm, a obținut Marcel Ciolacu această sumă de 1.200 de lei pentru pensionarii cu pensii de până la 1.600 de lei. Considerăm că sunt cei mai năpăstuiţi, cei mai greu încercaţi”, a declarat Marius Budăi.
Pe lângă pensii, vor fi mărite și alocațiile.
Mai mult, viitorul ministru al Muncii a completat că va fi luată o măsură și pentru creșterea salariului minim. Astfel, de la 2.300 de lei, cât este valoarea salariului minim în prezent, se va ajunge la 2.550 de lei.
Vor fi mărite și alocațiile pentru copii. Pentru copiii între 0-2 ani, alocația va fi de 600 de lei, iar pentru copiii peste 2 ani, statul va acorda 243 de lei.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole