16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

ISU Teleorman – 87 de misiuni ale pompierilor teleormăneni, în ultimele 48 de ore

Sănătate

În intervalul 23.11.2021, ora 08.00 – 25.11.2021, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 87 de evenimente, după cum urmează:

47 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, inclusiv la pacienții suspecți/confirmați cu virusul SARS CoV -2;

– 2 accidente rutiere, produse pe raza localităților Dobrotești și Alexandria, în urma cărora au rezultat două victime. La aceste cazuri, pompierii militari au intervenit pentru acordarea primului ajutor calificat și transportarea la spital a persoanelor rănite, precum și pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor. Cele două evenimente rutiere au rămas în atenția autorităților competente pentru cercetări;

– 37 alte misiuni, dintre care: 3 misiuni în cooperare cu personalul medical al SAJ Teleorman pentru recoltarea de probe COVID 19, 3 intervenții în sprijinul personalului medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unor persoane supraponderale, cu probleme de sănătate, în vederea transportării acestora la spital, 2 misiuni în cadrul campaniei de vaccinare și 29 de activități de recunoaștere/verificare a secțiilor de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Teleorman, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen;

– un incendiu, izbucnit la o casă de locuit din municipiul Alexandria, pe str. Mircea cel Bătrân, acesta fiind localizat și lichidat în limitele găsite de două echipaje de pompieri.

Incendiul a distrus acoperișul locuinței, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment și țiglă, pe cca. 45 mp, obiectele de mobilier dintr-o cameră de locuit și mai multe materiale textile, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 5000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că focul a izbucnit din cauza jarului căzut dintr-o sobă pe materialele ușor combustibile din apropiere. La acest eveniment nu s-au înregistrat victime.

Pentru a preveni astfel de evenimente, recomandăm cetățenilor să respecte următoarele măsuri:

– nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;

– folosiţi soba doar cu uşiţa închisă;

– aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei;

– nu aşezaţi în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;

– stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;

– nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

Activități de control și informare preventivă

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Teleorman au efectuat șase controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la o instituție de învățământ și patru operatori economici din localitățile Drăgănești de Vede, Roșiorii de Vede și Alexandria. Pe timpul acestor misiuni, a fost efectuată o activitate de instruire a personalului angajat cu privire la modul de asigurare a primei intervenții în cazul izbucnirii unui incendiu, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole