8.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Rectificarea bugetară o necesitate! – Dănuț Cristescu

Sănătate

Vor fi luați bani de la sectoarele unde foștii miniștri nu au fost în stare să-i cheltuie.(Agricultură, Transporturi, Fonduri Europene) și vor fi dați acolo unde este nevoie de ei.(Sănătate, Educație, Muncă, Dezvoltare).

Nu poți cheltui într-o lună de iarnă, ceea ce foștii miniștri nu au fost în stare să cheltuie aproape un an întreg. Banii neutilizați vor fi folosiți pentru combaterea pandemiei (Sănătate, Educație) și pentru protecția socială a celor vulnerabili din cauza inflației (Muncă)

Suplimentări fonduri decise la rectificarea bugetară:

• Ministerul Muncii: + 2,195 miliarde lei Asigură astfel banii pentru plata pensiilor, a alocațiilor, a compensațiilor la energie, a ajutorului de încălzire, a drepturilor persoanelor cu handicap.

• Ministerul Sănătății: + 2,451 miliarde leiAsigură plata salariilor pentru personalul medical, finanțarea programele naționale de sănătate, echilibrarea Fondului Asigurărilor de Sănătate.

• Ministerul Educației: +100 milioane leipentru plata salariilor pe Noiembrie ale personalului din învățământul preuniversitar

• Administrațiile locale primesc bani din sumele defalcate din taxa pe TVA pentru asistența socială, ajutor pentru încălzire, stimulente educaționale, etc. Se acordă administrațiilor locale +280 de milioane de lei pentru bursele elevilor și pentru persoanele cu handicap.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole